Marta2 Napisano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam, Mam powazny problem mieszakm w NY na brooklyn i jestem w 33 tygodniu ciązy. mam ubezpiecznie madicaid, metro health plus plan i musze wybrac szpital ktory pokryje koszty mojego porodu. lekarz moj kieruje mnie do szpitala Woodhull ale niestety slyszalam niezbyt pochlebne opinie na temat tego szpitala nie wiem co mam robic. bardzo prosze o pomoc w wybraniu szpitala. mam tez jeszcze jedno pytanie komu w ny naleza sie food stamps? bardzo dziekuje za wszelka pomoc marta2
katlia Napisano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2013 A zapytalas sie, czy lekarz w ogole jest zwiazany z innymi szpitalami? Nie wiem jak jest w NY, ale tu gdzie mieszkam lekarz ma umowe z takim-a-takim szpitalem - nie jest tak, ze lekarz pojedzie gdziekolwiek pacjentowi sie zachce...
Anubis Napisano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2013 Mam w domu speca od tematu więc spytałam: Najlepszy (i wg. męża jedyny) na porody w Brooklynie jest New York Methodist Hospital. 506 Sixth Street, Brooklyn, NY 11215. Córka mojego ginekologa, też lekarka, niedawno tam rodziła, a miała do wyboru wszystkie szpitale w NYC. Spytaj swego lekarza czy jest z nim związany (czy ma tam admitting privileges). Wszystkie szpitale przyjmują medicaid. Woodhull to obskurny miejski szpital. Mąż zdziwił się że wogóle jeszcze otwarty. Skrajny scenariusz: zaczynasz rodzic, udajesz się do Methodist Hospital, i muszą Cię przyjąć. Co do food stamps - wielu osobom na medicaid przysługują, więc zwróć się do Dept. of Social Services.
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2013 https://mybenefits.ny.gov/ co do food stamps.
Marta2 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2013 Mam w domu speca od tematu więc spytałam: Najlepszy (i wg. męża jedyny) na porody w Brooklynie jest New York Methodist Hospital. 506 Sixth Street, Brooklyn, NY 11215. Córka mojego ginekologa, też lekarka, niedawno tam rodziła, a miała do wyboru wszystkie szpitale w NYC. Spytaj swego lekarza czy jest z nim związany (czy ma tam admitting privileges). Wszystkie szpitale przyjmują medicaid. Woodhull to obskurny miejski szpital. Mąż zdziwił się że wogóle jeszcze otwarty. Skrajny scenariusz: zaczynasz rodzic, udajesz się do Methodist Hospital, i muszą Cię przyjąć. Co do food stamps - wielu osobom na medicaid przysługują, więc zwróć się do Dept. of Social Services. Bardzo dziekuje ci za pomoc. jesli chodzi o mojego lekarza to i tak raczej nie bedzie go przy moim porodzie wiec njie wiem czy jest sens w ogole brac go pod uwage a czy w w Methodisth hospital pokryja100% kosztow zwiazanych z porodem?
Jackie Napisano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2013 Bardzo dziekuje ci za pomoc. jesli chodzi o mojego lekarza to i tak raczej nie bedzie go przy moim porodzie wiec njie wiem czy jest sens w ogole brac go pod uwage Tu ie chodzi o to czy będzie przy porodzie, bo poród b. często (nie zawsze) odbiera lekarz który jest akurat na dyżurze. Tu chodzi o to by to twój lekarz był tym z którym opieka będzie konsultowana, bo inaczej trafisz w ręce kogoś kto nie będzie miał zielonego pojęcia jak przebiegała twoja ciąża. a czy w w Methodisth hospital pokryja100% kosztow zwiazanych z porodem? Zadzwoń i zapytaj czy szpital akceptuje Medicaid, a potem prawdź co dokładnie NY Medicaid pokrywa jeśli chodzi o poród. Z tego linka wynika że jeśli jesteś w podlegającym pod Medicaid programie Prenatal Care Services to pokrywają wszystko: http://www.nyc.gov/html/hia/html/public_insurance/pregnant.shtml
Marta2 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Tu ie chodzi o to czy będzie przy porodzie, bo poród b. często (nie zawsze) odbiera lekarz który jest akurat na dyżurze. Tu chodzi o to by to twój lekarz był tym z którym opieka będzie konsultowana, bo inaczej trafisz w ręce kogoś kto nie będzie miał zielonego pojęcia jak przebiegała twoja ciąża. Zadzwoń i zapytaj czy szpital akceptuje Medicaid, a potem prawdź co dokładnie NY Medicaid pokrywa jeśli chodzi o poród. Z tego linka wynika że jeśli jesteś w podlegającym pod Medicaid programie Prenatal Care Services to pokrywają wszystko: http://www.nyc.gov/html/hia/html/public_insurance/pregnant.shtml Dziekuje za pomoc niestety moje ubezpeicznie nie obejmuje Methodist Hosiptal:( nie wiem jaki inny szpital wybrac
Anubis Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2013 Ok....wyszukałam listę szpitali przyjmujących Twoje ubezpieczenie. Mąż poleca: Maimonides Medical Center 4802 Tenth Avenue Brooklyn, NY 11219 (718)283-6
Marta2 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 Ok....wyszukałam listę szpitali przyjmujących Twoje ubezpieczenie. Mąż poleca: Maimonides Medical Center 4802 Tenth Avenue Brooklyn, NY 11219 (718)283-6 Dziekueje bardzo za pomoc;-) niestety moj lekarz nie jest powiazany z tym szpitalem wiec zostaje mi teraz wybrac albo beznadziejny szpital z moim lekazem ale lepszy szpital z obcym lekarzem;-( boje sie bardzo porodu i bolu wiec nie wiem co zrobie. a nie wiesz moze czy dowoz ambulance do szpitala jest obiety ubezpieczeniem??
Jackie Napisano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 a nie wiesz moze czy dowoz ambulance do szpitala jest obiety ubezpieczeniem?? Karetkę wzywa się tylko do nagłych wypadków. No chyba że zaczniesz rodzić z prędkością błyskawicy Przygotuj się zawczasu -, odłóż kilka dolarów na taksówkę. Bólu nie musisz się bać, jak tylko wyrazisz ochotę, dostaniesz w odpowiednim czasie albo coś przeciwbólowego, albo znieczulenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.