Skocz do zawartości

Wyjazd Do Ny Na Tydzień

acad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, czy np. tabletki przeciwbolowe bez recepty moge brac ze soba do USA zarowno w bagazu podrecznym jak i nadawanym ?

Jakie są zakazy odnosnie zawartosci bagazu do USA ?

Generalnie nigdzie nie mialem z tym problemu alen ie wiem jak jest w USA. Szukalem tych informacji na stronie LH ale konkretnie nie bylo napisane.

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy korzystal ktos z tych objazdowek autobusem po NYC ? Fajne to ? Czytajac to brzmi zachecajaco ale nie wiem jak jest w rzeczywistosci ?

Nie polecam. Nudne to strasznie. Pieniadze wyrzucone w bloto.

Napisano

Czy pytania na granicy mogą być takie same jak podczas rozmowy w Ambasadzie ? W ogole jak porownujecie rozmowe na granicy a ta w Ambasadzie ?

Czy mogą zwracać uwagę na wizę z innych krajow. Mam duzo wiz miedzy innymi z Egiptu gdzie odwiedzam znajomego i oprocz tego ze 2 razy bylem tam na wakacjach. Razem okolo 8 wiz.

Napisano

Czy pytania na granicy mogą być takie same jak podczas rozmowy w Ambasadzie ? W ogole jak porownujecie rozmowe na granicy a ta w Ambasadzie ?

Czy mogą zwracać uwagę na wizę z innych krajow. Mam duzo wiz miedzy innymi z Egiptu gdzie odwiedzam znajomego i oprocz tego ze 2 razy bylem tam na wakacjach. Razem okolo 8 wiz.

mnogosc roznych wiz w paszporcie raczej pomaga niz przeszkadza. Oznaczaja przeciez ze byles, wrociles w terminie I nie pracowales nielegalnie w takim np. Egipcie...;-)

Napisano

Oczywiscie, ze nie mam tak samo jak podczas rozmowy z konsulem ;). Dzieki za pomoc.

Moj temat na forum jest calkiem spory i zadaje pytania z kazdej 'dziedziny' ale mysle ze jest bardzo przekrojowy i moze sie komus przydac :).

Napisano

acad tak masz takie pytania przekrojowe

a znajacie zycie forumowe to i tak ktos zada podobne pytanie w swoim temacie :) nie czytajac tego tematu.

Napisano

Pytanie mam jeszcze o deklaracje celna. Ogladalem filmik na YT Sebastiana (znalazlem tu na forum) i on zaleca zeby rubryce "wartosc przewozonych przedmiotow" nie wpisywac nic. Slusznie ? Wiadomo, bede mial jakiegos laptopa, aparat, kamere itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...