acad Napisano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Mam pytanie, czy np. tabletki przeciwbolowe bez recepty moge brac ze soba do USA zarowno w bagazu podrecznym jak i nadawanym ? Jakie są zakazy odnosnie zawartosci bagazu do USA ? Generalnie nigdzie nie mialem z tym problemu alen ie wiem jak jest w USA. Szukalem tych informacji na stronie LH ale konkretnie nie bylo napisane.
KaeR Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Generalnie co nie jest zabronione jest dozwolone. Tabletkach temat był. Generalnie można.
sly6 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 tutaj masz taki wykaz www.lufthansa.com/us/en/Dangerous-goods
Justi_87 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Czy korzystal ktos z tych objazdowek autobusem po NYC ? Fajne to ? Czytajac to brzmi zachecajaco ale nie wiem jak jest w rzeczywistosci ? Nie polecam. Nudne to strasznie. Pieniadze wyrzucone w bloto.
acad Napisano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Czy pytania na granicy mogą być takie same jak podczas rozmowy w Ambasadzie ? W ogole jak porownujecie rozmowe na granicy a ta w Ambasadzie ? Czy mogą zwracać uwagę na wizę z innych krajow. Mam duzo wiz miedzy innymi z Egiptu gdzie odwiedzam znajomego i oprocz tego ze 2 razy bylem tam na wakacjach. Razem okolo 8 wiz.
andyopole Napisano 14 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Czy pytania na granicy mogą być takie same jak podczas rozmowy w Ambasadzie ? W ogole jak porownujecie rozmowe na granicy a ta w Ambasadzie ? Czy mogą zwracać uwagę na wizę z innych krajow. Mam duzo wiz miedzy innymi z Egiptu gdzie odwiedzam znajomego i oprocz tego ze 2 razy bylem tam na wakacjach. Razem okolo 8 wiz. mnogosc roznych wiz w paszporcie raczej pomaga niz przeszkadza. Oznaczaja przeciez ze byles, wrociles w terminie I nie pracowales nielegalnie w takim np. Egipcie...;-)
sly6 Napisano 14 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Moga byc podobne pytania masz sie czegos obawiac,bedziesz klamac?
acad Napisano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Oczywiscie, ze nie mam tak samo jak podczas rozmowy z konsulem . Dzieki za pomoc. Moj temat na forum jest calkiem spory i zadaje pytania z kazdej 'dziedziny' ale mysle ze jest bardzo przekrojowy i moze sie komus przydac .
sly6 Napisano 14 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 acad tak masz takie pytania przekrojowe a znajacie zycie forumowe to i tak ktos zada podobne pytanie w swoim temacie nie czytajac tego tematu.
acad Napisano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2013 Pytanie mam jeszcze o deklaracje celna. Ogladalem filmik na YT Sebastiana (znalazlem tu na forum) i on zaleca zeby rubryce "wartosc przewozonych przedmiotow" nie wpisywac nic. Slusznie ? Wiadomo, bede mial jakiegos laptopa, aparat, kamere itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.