brizzard Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak wiem o tym rozumiem wszystko:) Ale mysle ze pobyt w kanadzie na stale jest latwiejszy duzo niz w Usa. Koncepcja by byla taka starac sie o wyjazd do Kanady mieszkac tam i pracowac ile potrzeba do uzyskania obywatelstwa a potem jest latwiejsza droga do przenosin do Usa. Duzo znajomych tak robilo i im sie udalo tylko trzeba miec obywatelstwo Kanadyjskie... wiem ze to nie takie proste testy j. angielskiego znajomosc kraju rozne swieta, historia itp. Ale mysle ze jest latwiejsza droga do dostania sie USA.
brizzard Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 A jakby mnie moj chrzestny sponsorowal czy cus takiego daloby rade??
KaeR Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak wiem o tym rozumiem wszystko:) Ale mysle ze pobyt w kanadzie na stale jest latwiejszy duzo niz w Usa. Koncepcja by byla taka starac sie o wyjazd do Kanady mieszkac tam i pracowac ile potrzeba do uzyskania obywatelstwa a potem jest latwiejsza droga do przenosin do Usa. Duzo znajomych tak robilo i im sie udalo tylko trzeba miec obywatelstwo Kanadyjskie... wiem ze to nie takie proste testy j. angielskiego znajomosc kraju rozne swieta, historia itp. Ale mysle ze jest latwiejsza droga do dostania sie USA. Na księżyc jest łatwiej polecieć niż na Marsa. Co nie znaczy, że jest łatwo w pierwszym przypadku. Bliżej Ci do Stanów z Kanady? Geograficznie tak. Możesz też do Meksyku jechać i łapać się na pracownicze wizy sezonowki.
kig Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 On nadal nie rozumie, ze nawet jak to obywatelstwo kanadyjskie dostanie, to mu to w zadnym stopniu nie ulatwi emigracji do usa. Czy masz obywatelstwo kanadyjskie, polskie, czy tez afganskie, musisz przejsc ten sam proces imigracyjny w usa, a przede wszystkim miec do tego podstawy I sie kwalifikowac. A wujek taka podstawa nie jest, nie wazne czy chrzestny czy tez nie.
Jackie Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 On nadal nie rozumie, ze nawet jak to obywatelstwo kanadyjskie dostanie, to mu to w zadnym stopniu nie ulatwi emigracji do usa. Zgadzam się że sam fakt posiadania obywatelstwa kanadyjskiego niczego nie ułatwia, ale w pewnych szczególnych przypadkach jak najbardziej http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=bac00b89284a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD&vgnextchannel=bac00b89284a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD Znam osoby które w ten sposób dostały się na stałe do USA, pracodawca o wiele chętniej zasponsoruje pracownika jeśli nie jest zmuszony czekać na niego. Ale trzeba wziąć pod uwagę że w przeciągu ostatnich lat zaszło wiele zmian które mogą ten proces utrudnić.
brizzard Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Orientuje sie ktos czy latwiej jest dostac wize emigracyjna do Kanady?
Jackie Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Orientuje sie ktos czy latwiej jest dostac wize emigracyjna do Kanady? Tak, jest łatwiej, ale trzeba tak czy owak mieć specjalne umiejętności/wykształcenie by się w ogóle kwalifikować. Może poczytaj trochę na temat i zacznij w końcu zadawać konkretne pytania, bo zadania domowego nikt za ciebie nie odrobi.
pepeaz Napisano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2013 Jestem pod wrazeniem, ze wciaz sa tacy ktorzy za wszelka cena chca tu emigrowac. Ja gdybym byl 10 lat mlodszy to napewno bym tu nie mieszkal. "the american dream" wykreowany przez hollywood-dzkie produkcje ciagle istnieje
sly6 Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 Podalem Ci strone urzedu imigracyjnego i tam szukaj odpowiedzi,bo jak narazie to widze ze nie zobaczyles,nie czytales strony podanej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.