Skocz do zawartości

Tęsknota

muffin7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a jak rozmawiala to co? jakby po kazdej rozmowie kazdy by rozumial moze o polowe mniej bylo by rozwodow

tak nalezy rozmawiac ale co z tego bedzie to zycie pokaze :)

ps nalezy tez wiedziec co mowic,jak mowic ..a to jest czasami ciezkie -ciezko

ale chyba mąż muffin juz sie nastawil na 'nie' skoro nawet nie chce slyszec, wiec co zrobic? wpasc w depreche i liczyc, ze zmieknie?

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

co innego mowic ze sie chce leciec a co innego co sie czuje,odczuwa ;) to sa 2 rozne sprawy

zadna depresja czy takie inne,mowic co sie czuje bo samo chce moze nie pomoc ;)

czasami takie cos pomaga :)

Napisano

Moja żona też chce wrócić do USA, ale tak jak napisał mi0706,wolę przebywać tam legalnie i zawsze mieć możliwość przyjazdu na urlop/wakacje, dlatego kompromis, latamy co roku lub co dwa.

Czy chesz przez kolejne lata czuć się "źle"?
Wstajesz w kiepskim nastroju, cały czas myślisz "jak żyło się w NY"
Jeżeli masz możliwość legalnego pobytu (GC/obywatelstwo, nie wiza turystyczna) jedź !
A wtedy zobaczysz jak tęsknota za mężem będzie silniejsza od tęsknoty do NY.

Gość Violonczela
Napisano

a jak rozmawiala to co? jakby po kazdej rozmowie kazdy by rozumial moze o polowe mniej bylo by rozwodow

tak nalezy rozmawiac ale co z tego bedzie to zycie pokaze :)

ps nalezy tez wiedziec co mowic,jak mowic ..a to jest czasami ciezkie -ciezko

bez rozmowy nie ma nic..nie moze byc mowy o udanym zwiazku. Mysle, ze wiekszosc z nas po prostu nie potrafi ze soba rozmawiac, nie chce mowic o swoich pragnieniach, nie chce znac pragnien partnerow. Wg mnie szczera rozmowa moze zdzialac cuda. Nie ma sytuacji bez wyjscia..,zawsze mozna je znalezc. "Jesli sa zamkniete drzwi z pewnoscia bedzie uchylone okno..." ;)

Gość Violonczela
Napisano

Moja żona też chce wrócić do USA, ale tak jak napisał mi0706,wolę przebywać tam legalnie i zawsze mieć możliwość przyjazdu na urlop/wakacje, dlatego kompromis, latamy co roku lub co dwa.

Czy chesz przez kolejne lata czuć się "źle"?

Wstajesz w kiepskim nastroju, cały czas myślisz "jak żyło się w NY"

Jeżeli masz możliwość legalnego pobytu (GC/obywatelstwo, nie wiza turystyczna) jedź !

A wtedy zobaczysz jak tęsknota za mężem będzie silniejsza od tęsknoty do NY.

Zycie jest skomplikowane - wiem - to banal.. Ale tak naprawde wielu z nas robi wiele, bo inni tego od nas oczekuja, wymagaja, bo tak wypada.. Niejednokrotnie bijemy sie z myslami, cierpimy, mamy swiadomosc, ze tak malo robimy dla siebie... Mamy malo danych, by moc jednoznacznie stwierdzic z jakiej przyczyny maz nie chce jechac etc., jedynie mozemy sobie dopowiadac i dopisywac scenariusze..... Czasem moze i warto odejsc by zyc tak jak sie chce,po swojemu.. Jesli oczywiscie nie znajdziemy zadnego kompromisu...

Napisano

Nie potrafimy rozmawiac,sluchac i wyciagac wnioskow ;) na przyszlosc

Violonczela nie tak szybko ze nie ma drogi bez wyjscia-chyba ze ma sie wyjscie takie ze odejscie :) wtedy tak,takie nalezy wybrac.

Napisano

Ja caly czas mile wspominam 7 letni pobyt w NYC, ale rodzina najwazniejsza jest i w UK tez mi sie dobrze wiedzie (jak na razie - "odpukuje w niemalowane"). Mieszkanie w NYC dalo mi dobra szkole zycia i troche mnie uksztltowalo co pomaga mi w obecnym czasie.

• 1 miesiąc później...
Napisano

a ja jestem w NY i tęsknię za Polską.. Może nie za krajem, ale za ludźmi. Brakuje mi czasem bratniej duszy. Znajomy podsunął mi ostatnio taki portal, gdzie można poznać Polaków - jestemglupia.com, ale nie wiem czy to dla mnie. Korzystaliście kiedyś z czegoś podobnego?

Napisano

Hmm, moze zacznij chodzić na jakieś polskie spotkania....

W zeszlym roku byo jeszcze takie cos jak "Nasza sciana" z siedziba na Brooklynie. Znajoma proponowala mi tam pojscie na dyskoteke no i sie skusilem :) Bylo ciekawie !

w tym roku widzialem po zdjeciach kolezanki mieli after party po polskiej paradzie....Tez bylo duzo polakow.

https://www.facebook.com/NaszaSciana?fref=ts

http://naszasciana.com/

Ja do portali randkowych nie jestem przekonany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...