Skocz do zawartości

Szkoła Dla 6-Latka W Usa - Dziecko Nie Mówi Po Angielsku

nieznajoma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie, te testy są ogólnoamerykańskie. Pamiętam ze szkolnych czasów jak chyba co 2 lata szkolna pielęgniarka nakłuwała nam przedramienia, a dzieci z pozytywnymi wynikami były wożone przez nią na prześwietlenia. Zazdrościliśmy im trochę, bo omijało ich pół dnia lekcji, a w drodze powrotnej zatrzymywali się na lody lub ciastka.

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Te testy o TB istnieja od dawna i w miejscach gdzie nie ma/bylo Meksykanczykow. Chodzi w ogole o imigrantow; nie zapominaj ze do USA przyjezdzaja na loterii ludzie z calego swiata, w tym z krajow gdzie istnieje grozlica i nie ma szczepien/testow.

Ale co sie stalo z ta sluczka, miqhs? Jezeli wszyscy sa ubezpieczeni, to wiekszych problemow nie bedzie, ale moze wam podskoczyc ubezpieczenie.

Napisano

Nie nieguję, po prostu szkoda, że nie wiedziałam. Te lekarz też mi nic nie mówił, tyle było spraw do załatwienia, zresztą sami wiecie.

Stłuczka, my pogruchotani ten drugi lekko zarysowany. To może wcale nie zgłaszać do ubezpieczenia, czy muszę? To same plastiki nie powinna być droga naprawa.

Napisano

Nie nieguję, po prostu szkoda, że nie wiedziałam. Te lekarz też mi nic nie mówił, tyle było spraw do załatwienia, zresztą sami wiecie.

Stłuczka, my pogruchotani ten drugi lekko zarysowany. To może wcale nie zgłaszać do ubezpieczenia, czy muszę? To same plastiki nie powinna być droga naprawa.

Tutaj każda naprawa jest droga! Czyja wina?

Napisano

Nasza, facet ma troche zarysowane, u nas gorzej bo nasz rzęch sie trochę posypał, ale same plastiki. Wyczytalam ze jest obowiazek zgloszenia do ubezpieczenia.

Napisano

W przypadku stluczek lepiej nic na twarz nie załatwiać, bo potem mogą się żądania pojawić. Znane są historie, że po stluczce wszystko było ok, wszyscy byli mili, a tu się okazało, że ktoś zgłosił uszczerbek na zdrowiu i poszło.

Napisano

Nie strasz mnie....był jakiś temat na forum? Bo znowu nie w temacie piszemy...

Napisano

Nie strasze. :-) za moich czasów nie pamiętam jakiegoś większego tematu na ten temat. Skąd w stanach pojawił się zwrot "ambulance chasers"?

Oczywiście należy zgłosić to do firmy ubezpieczeniowej. Najpierw należy zadzwonić na policję, nawet jeśli to tylko stłuczka. W międzyczasie należy spisać notatki na temat wypadku.

Napisano

cos kiedys bylo pisane ale nie zbyt duzoo o tych odszkodowaniach i zalatwianiu na gebe

a to jest dosc ciekawy i dlugi temat,..mozemy popisac na ten temat troche

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...