barbek82 Napisano 22 Października 2013 Zgłoś Napisano 22 Października 2013 Nie moge, ale wiem, ze ludzie jechali na WAT na lewych zaswiadczeniach ze szkoły. Ja tego nie polecam bo konsekwencje mogą byc różne. Tak jak ktos wyżej pisał moze teraz bardziej to sprawdzają
sly6 Napisano 24 Października 2013 Zgłoś Napisano 24 Października 2013 dobrze ze dodales ze teraz moze byc inaczej kiedys sam slyszalem o takich przypadkach ,czasy jednak sie zmieniaja i zasady,
rysios Napisano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2013 uwaga studia podyplomowe od tego roku NIE KWALIFIKUJĄ się do wyjazdiu na j1, amba jasno mówi że to nie są studia i będą odmowy wizowe
ilya_ Napisano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 Wg mnie podyplomówka tez nie sa studiami. Nazwał bym to jakimś kursem UZUPELNIAJACYM STUDIA najczesciej weekendowym, ktoremu do studiów dużo brakuje. ostatnio spotkalem sie z tym, ze jest mozliwosc zapisania sie na podyplomowke nie majac dyplomu. czyli np po liceum lub technikum. Bez sensu.
jabba1 Napisano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2013 Ja byłem 2x na j1, po wizę byłem w 2011 i 2012 roku-nikt nie wziął indeksu nawet do ręki. Nie zmienia to faktu ze w okienku obok konsul indeksy oglądał-kwestia na kogo sie trafi, ja bym nie ryzykował.
rysios Napisano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2013 Odpowiedź konsulatu o studiach podyplomowych: "według tegorocznych wytycznych studenci podyplomowi nie kwalifikują się do wyjazdu na work&travel"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.