carmen Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Witam, Szukałam po forum ale nie moge znaleźć. Proszę o pomoc. Moja siostra chce w tym roku starać się o Zieloną Kartę. Ma męża, który znęca się nad nią psychicznie i nie wiąże z nim przyszłości, choć o rozwodzie nie ma mowy, ale nie będę wnikać w szczegóły. Siostra, jeśli ją wylosują, nie chce zabierać swojego męża do Stanów. I po tym co z nim przeszła, na pewno się to nie zmieni. We wniosku o Green Card nalezy zamieścić zdjęcie współmałżonka a Siostra takiego nie posiada. On na pewno nie pójdzie Jej na rękę, by to zdjęcie zrobić u fotografa etc. Zdjęcie męża musi być załączone nawet jeśli Siostra nie będzie z nim wyjeżdżać? Proszę o radę co zrobić w tej sytuacji, gdy nie ma się zdjęcia współmałżonka? Pozdrawiam, Carmen
sly6 Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Musi wyslac zgloszenie wraz ze zdjeciem-obojetnie czy dana osoba leci czy tez nie.
kzielu Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 ale skąd wziąć zdjęcie..? Ale dlaczego oczekujesz ze tu kazdy bedzie rozwiazanie kazdego problemu ? Zrobic mu znienacka...
carmen Napisano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Może ktoś miał po prostu podobny problem - nie zaszkodzi zapytać
c4r0 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Nie wierzę że to jest odosobniony przypadek i trudno mi też uwierzyć, że potrzebne jest zdjęcie męża jeśli mąż wcale nie zamierza wyjeżdżać do USA. W takim przypadku co małżeństwo ma do rzeczy?
sly6 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 wedle instrukcji musisz takie zdjecie dodac oraz dane tej osoby . I tak tez dziala ten formularz,nie dodasz czegos to nie wyslesz.
Joanna30 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Nie, żebym podpowiadała nielegalne rozwiązania, ale pamiętam, że przy którejś z loterii niektórzy dla zabawy lub żeby sprawdzić system wysyłali zdjęcia zwierząt, czy coś w tym stylu i system je przyjmował. Nawet pisali o tym tu, na forum. Albo... coś mi się pozajączkowało... Trzeba by przejrzeć wątek DV-2013. Ja nie bardzo mam na to czas, ale zachęcam do lektury
sly6 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 bo zdjecie system przyjmie ale ktos to moze ogladac i wtedy moze byc nie ciekawie..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.