anias10 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Witajcie, w przyszłym roku mam zamiar wybrac sie do NY i szukam połączeń, znalazłam Warszawa-Dusseldorf-NY z przesiadką 1.5h powrót NY-Dusseldorf-Warszawa z przesiadką 0,35h i tu moje pytanie. Czy ktos z Was leciał z tak krótkim czasem na transfer i czy to w ogóle jest wykonalne? Dzieki i Pozdrwiam
KaeR Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 DUS to małe lotnisko ale małe opóźnienie i koniec.
.f. Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Jeżeli takie bilety są sprzedawane tzn że jest to możliwe, wszystko masz na jednym bilecie wiec jak się nie uda bo samolot się spóźni to przewoźnik ma obowiązek Cię przebookować na inny lot.
KaeR Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Istnieją bilety z przesiadką 24h co nie znaczy, że to dobry pomysł. Na samym lotnisku pół godziny wystarczy, ale ja bym tego biletu nie brał choć uwielbiam DUS.
anias10 Napisano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W biurze Lufthansy powiedzieli, że 35 min jest wystarczające a jesli będzie opóźnienie to bez problemów przebookują, sama nie wiem, jak na razie przemawia cena (1900,00pln) i szybkie dotarcie do celu. Mam jeszcze czas na kupno (lecę w sierpniu 2014) wiec sledze rynek.
c4r0 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Jeśli w miarę ogarniasz poruszanie się po lotnisku to powinnaś spokojnie zdążyć się przesiąść. Jak lecisz latem to też szanse na opóźnienie są mniejsze niż w przypadku lotu np. zimą. Ja tam bym brał, jeśli pozostałe "parametry" tego lotu Ci odpowiadają.
Joanna30 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Ja miałam 40 minut na przesiadkę w Monachium i zdążyłam. Liczyłabym się jednak z sytuacją, kiedy Ty zdążysz, ale Twój bagaż już nie
asik997 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Ja kupowałam 4 miesiące wcześniej bilet niż miałam lot, a po drodze okazało się, że dwa loty miałam o innych godzinach niż te zakładane na poczatku, bo linie lotnicze zmieniły godziny odlotów. Taka mała uwaga, że może się okazać, że możesz mieć 2 godziny na przesiadkę albo zostanie ci 10 minut.
mathew75 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Te dziesięć minut to żart oczywiście. Linia nigdy takiego biletu nie wystawi. Każde lotnisko ma coś co się nazywa "minimum conecting time". I według tego mogą być wystawiane bilety. Dla DUS, jest to właśnie 35 min. W wiedniu można się przesiąść w 25
agfuda Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 U mnie przesiadka 35 minut, we Frankfurcie. Pierwszy lot, lotnisko ogromne, a mimo to ja i bagaż - na czas. Bierz i się nie stresuj na zapas
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.