gduska Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Wiem ze milion razy bylo ale nie moge znalesc i polapac sie w tym wszystkim:(Jaki jest czas oczekiwania na GC kiedy matka obywatelka sponsoruje syna, jego zone i dzieci?Zlozy wniosek w tym roku (2013) to ile lat mozna liczyc?Czytam, ze 5, 10, nawet dluzej?
kzielu Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 W tej chwili ~11 lat. Nie ma co czytac, trzeba sprawdzac Visa Bulletin - to jedyne wlasciwe zrodlo informacji.
gduska Napisano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Bosko...Ostatnim razem czekalam 8 lat a wtedy mowili, ze sie przedluzylo ze wzgledu na zdarzenia 2001 roku. Papiery skladane jakos w 96 jakos, otrzymalismy po rowno 8 lat a mowili, ze potrwa to 2-3 lata (bylismy sponsorowani jako rodzice z dziecmi przez dziadkow obywateli).My jestesmy F1?
gduska Napisano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Moja GC jest juz nie wazna jako ze 6 lat jestem poza granicami USA. czy ja musze sie jej zrzec czy niekoniecznie juz teraz?Licze poprzez ten Biuletyn i wychodzi +/- 9 lat... koszmar.
Joanna30 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Bosko... Ostatnim razem czekalam 8 lat a wtedy mowili, ze sie przedluzylo ze wzgledu na zdarzenia 2001 roku. Papiery skladane jakos w 96 jakos, otrzymalismy po rowno 8 lat a mowili, ze potrwa to 2-3 lata (bylismy sponsorowani jako rodzice z dziecmi przez dziadkow obywateli). My jestesmy F1? Wy jesteście F3 a nie F1. I w tej chwili czas oczekiwania to ponad 10 lat, czyli tak, jak kzielu mówił ~ 11 lat.
gduska Napisano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Rozumiem.Stwierdzilismy, ze bedziemy sie starac o wize turystyczna na teraz w w trakcie o paszport irlandzki.No i teraz czy ja musze zrzekac sie starej GC? Od razu tez mowic konsulowi ze jestesmy sponsorowani przez mame/tesciowa? To troche dziwne, ze zrzekam sie starej a chce nowa, tzn dla niego moze byc dziwne i az nie wiem jak to wytlumaczyc..
kzielu Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Na paszport irlandzki nie potrzebujecie wizy, możecie użyć VWP.
gduska Napisano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Wiem, ze nie potrzebujemy wizy przy paszporcie ie ale czas oczekiwania na paszport to 2 lata a my chcielibysmy w maju za rok poleciec na 2-3tyg.Doradzicie cos?
sly6 Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 To nie jest dziwne ze sie zrzekasz GC a potem sa papiery na nowa sa takie przypadki Kolejna sprawa to zrzekasz sie GC i idziesz potem po wize turystyczna,tak samo jest to realne aby taka wize otrzymac po tym
gduska Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Sly niby tak, ale kiedy juz pojdziemy po wize to beda zlozone na nas papiery na sponsorstwo. Jak to tlumaczyc? Przyszlismy po wize turystyczna, ja rzekam sie GC bo nie chce tam byc na stale a rownoczesnie znowu jestem sponsorowana? Czy isc i mowic prawde, zrzekam sie GC bo jest nie wazna (jestem za dlugo poza USA) i chcialam mezowi pokazac USA zanim kiedys wyjedziemy na stale?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.