spaniard Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Napisano 2 Października 2013 Witam! Mieszkam w USA juz 7 lat i mam obywatelstwo. Poznalem dziewczyne w Polsce z ktora wiaze powazne plany. Jakie sa mozliwosci sprowadzenia jej do USA? Czy nalezaloby wziasc slub i to najszybsza droga? Jesli tak to czy lepiej to zrobic w Polsce czy w USA? A moze wystarczy miec status "narzeczenstwa" i ubiegac sie o taka wize? Wize K-1? Pozdrawiam!
sly6 Napisano 2 Października 2013 Zgłoś Napisano 2 Października 2013 a masz nadala obywatelstwo polskie?
spaniard Napisano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Tak, mam obywatelstwo polskie, a amerykanskie od dwoch lat.
kzielu Napisano 3 Października 2013 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Witam! Mieszkam w USA juz 7 lat i mam obywatelstwo. Poznalem dziewczyne w Polsce z ktora wiaze powazne plany. Jakie sa mozliwosci sprowadzenia jej do USA? Czy nalezaloby wziasc slub i to najszybsza droga? Jesli tak to czy lepiej to zrobic w Polsce czy w USA? A moze wystarczy miec status "narzeczenstwa" i ubiegac sie o taka wize? Wize K-1? Pozdrawiam! Zasadniczo to bez wiekszego znaczenia - zobacz porownanie tu http://www.visajourney.com/content/compare Obydwie drogi (narzeczenska vs. malzenska) sa podobnie dlugie (lub krotkie - zalezy jak na to patrzec). Slub mozesz wziac gdziekolwiek, miejsce nie ma zadnego znaczenia.
sly6 Napisano 3 Października 2013 Zgłoś Napisano 3 Października 2013 jak masz polskie obywatelstwo to mozesz wziasc slub np w Polsce i potem skladasz papiery na Cr1 -wize dla malzonkow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.