spaniard Posted October 2, 2013 Report Posted October 2, 2013 Witam! Mieszkam w USA juz 7 lat i mam obywatelstwo. Poznalem dziewczyne w Polsce z ktora wiaze powazne plany. Jakie sa mozliwosci sprowadzenia jej do USA? Czy nalezaloby wziasc slub i to najszybsza droga? Jesli tak to czy lepiej to zrobic w Polsce czy w USA? A moze wystarczy miec status "narzeczenstwa" i ubiegac sie o taka wize? Wize K-1? Pozdrawiam!
spaniard Posted October 3, 2013 Author Report Posted October 3, 2013 Tak, mam obywatelstwo polskie, a amerykanskie od dwoch lat.
kzielu Posted October 3, 2013 Report Posted October 3, 2013 Witam! Mieszkam w USA juz 7 lat i mam obywatelstwo. Poznalem dziewczyne w Polsce z ktora wiaze powazne plany. Jakie sa mozliwosci sprowadzenia jej do USA? Czy nalezaloby wziasc slub i to najszybsza droga? Jesli tak to czy lepiej to zrobic w Polsce czy w USA? A moze wystarczy miec status "narzeczenstwa" i ubiegac sie o taka wize? Wize K-1? Pozdrawiam! Zasadniczo to bez wiekszego znaczenia - zobacz porownanie tu http://www.visajourney.com/content/compare Obydwie drogi (narzeczenska vs. malzenska) sa podobnie dlugie (lub krotkie - zalezy jak na to patrzec). Slub mozesz wziac gdziekolwiek, miejsce nie ma zadnego znaczenia.
sly6 Posted October 3, 2013 Report Posted October 3, 2013 jak masz polskie obywatelstwo to mozesz wziasc slub np w Polsce i potem skladasz papiery na Cr1 -wize dla malzonkow
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.