Skocz do zawartości

Proszę O Pomoc W Sprawie Wyjazdu Do Usa

Axon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli myslisz o mnie Darku z zupelna wpadka to ja go nie kieruje na program Work and Travel z zamiarem zostania policjanetem w us.... :) bron boze....ja mu napisalem aby sie rozeznal co sie dzieje i co bedzie mogl konczac technikum bo chlopak nie wie co i jak. Work and Travel jest tutaj propozycja, poniewaz wiele osob chce jechac do pracy w stanach zjednoczonych na stale. Wielu osobom, ktore maja po 15-20 lat [np] i maja jakies tam marzenia zwiazane z praca mozna zaproponowac WAT.

No nie wiem ,ja mam inne zdanie,moim zdaniem WAT zupełnie nie pomoże mu aby spełnił swoje marzenia związane z pracą w Policji ( no chyba ,że w tym czasie zakocha się w Amerykance i weźmie ślub) ale równie może jechać turystycznie na wakacje np.na Florydę i tam też szukać żony.To najbardziej realne wyjście z sytuacji. A co tam się rozpisywać .Widać sam zainteresowany już nie nie czyta postów. :)

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam wszystkich ponownie, na początek dziękuję za tyle odpowiedzi, bo nie spodziewałem się że tyle osób chcę mi pomóc. Tak się składa że przeczytałem każdy post z wielką uwagą, niestety brak czasu nie pozwala mi często przebywać na internecie, panie darkunow0 jestem bardzo zainteresowany kontynuowaniem tego tematu. Dobrze a więc przejdźmy do rzeczy, ogólnie po przeczytaniu waszych odpowiedzi mam mętlik w głowie, nie wiem kompletnie za co się zabrać. Co do ślubu nie mam go w planach, żeby znaleźć partnerkę tylko dla wizy, znalezienie partnerki wymaga przede wszystkim czasu, zaznaczam że chciałbym mieć tą odpowiednią, której na mnie zależy. Nie miałbym serca znaleźć kobiety w celu otrzymania wizy a potem złamać jej serce. Także skupiamy się teraz na zdobyciu wizy - tak się składa że spytałem się rodziny i powiedzieli mi że mają przyjaciół w USA którzy często przyjeżdżają do polski, więc czy to coś daje? Co do języka pójście na kurs to nie problem. Jeszcze ktoś się pytał o finanse, niestety pochodzę z przeciętnej rodziny, nie jestem zamożny. Druga sprawa jest taka co do tej szkoły, wciąż nie wiem gdzie mam się udać. Piszecie że PL Studia nic nie dają w Ameryce, więc w polsce gdzie miałbym się udać do szkoły po gimnazjum? A potem w Ameryce też gdzie miałbym się udać? Pozdrawiam!

Napisano

Nie, znajomi rodziców nic nie dają. Podsumowując potrzebujesz GC. W tej chwili droga bez wagonu pieniędzy to TYLKO loteria i ślub (sponosorowanie pracownicze raczej odpada). Zapomniałem o czymś?

Napisano

Żadne studia ukończone w Polsce i super znajomość j.angielskiego nie dadzą Ci możliwości zdobycia zielonej karty która jest jedyną drogą do spełnienia Twoich planów zostania policjantem w USA . Jeżeli ktoś Ci napisze ,że znajdziesz sponsora-pracodawcę w USA który zainwestuje ogromne pieniądze aby ściągnąć młodego absolwenta z Polski bez żadnego doświadczenia to pisze zwyczajne bzdury . Jeśli, jak piszesz małżeństwo z obywatelką USA odpada to pozostaje liczyć za zieloną kartę z loterii wizowej ( niewielkie ale są) .Aby wysłać zgłoszenie do loterii musisz mieć minimum średnie wykształcenie. Jak ktoś ma inne pomysły to życzę powodzenia w ich realizacji.Pozdrawiam.

P.S. Masę ludzi po studiach ukończonych w Polsce ale bez dokumentów pracuje w USA na budowach albo w restauracjach za $7/h .

Napisano

Do Kanady na wyjazd turystyczny faktycznie wizy nie są potrzebne ale jest bardzo wnikliwa odprawa imigracyjna na lotnisku i wiele osób jest zawracanych.Znam osobiście takie przypadki. Trzeba podać adres do kogo się jedzie i oni często sprawdzają czy faktycznie jedziesz w odwiedziny do tej osoby.

A jeśli chcesz pracować i na stałe mieszkać w Kanadzie to podobnie jak w USA musisz być rezydentem Kanady .

Napisano

Pooglądałem kilka filmików na YouTubie, ludzie mówią tam jak wyjechać do USA, na prawdę przydatne rady tam zamieszczają, coś pokombinuję.

Mam takie ostatnie pytanko, jakbym znalazł dziewczynę w polsce to czy bym mógł z nią wyjechać do USA, jest coś takiego jak wiza dla par? Pytam się ponieważ biorę pod uwagę, że jestem młody i mogę się po prostu zakochać. Czy dziewczyna jednak, zniszczyłaby te plany wyjazdu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...