Jim Beam Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 przez 8 lat bylas nielegalnie tak ? Nie
Paulina_89 Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 przez 8 lat bylas nielegalnie tak ? raczej chodzilo o to ze 8 lat czekala na GC a potem wyjechala na 2 lata. Jesli dobrze rozumiem to co czytam
Misuzu Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Bardzo podoba mi sie historia Marcina. Fajny gest zony ze stworzyła taki filmik. Cieżko pracował żeby moc sie tu znaleźć.
gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 BYlam 2 lata po oczekiwaniu w PL 8 lat.Teraz mysle nad powrotem do USA i czekaniu tam juz na miejscu na nowa GC.
Joanna30 Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 BYlam 2 lata po oczekiwaniu w PL 8 lat. Teraz mysle nad powrotem do USA i czekaniu tam juz na miejscu na nowa GC. Z tym, że Twój problem polega na tym, że przez cały okres oczekiwania będziecie musieli utrzymać legalny status. Macie na to szanse? Jak długo jeszcze będziecie czekać na swoją PD? I czy podczas swojego dwuletniego pobytu utrzymałaś legalny status? Nie pamiętam już... Wydawało mi się, że pisałaś, że masz GC, tylko jej nie utrzymałaś bo wyjechałaś z USA... To jak to jest?
gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Dokladnie tak.Bylam 2 lata na GC.Teraz lecielibysmy na IRish passport, nie mam pojecia jak mielibysmy utrzymac legalny status. Moze starac sie o jakies sponsorowanie przez pracodawce w trakcie? nie mam pojecia... bez legalnego statusu nie ma opcji czekac tam na nowa GC?
KaeR Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Wjedziesz na 90 dni. Co dalej? Zaden pracodawca nie zacznie GC bez przepracowanych kilku lat na pracowniczej. W tym roku juz po ptakach na pracownicza.
gduska Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 No tak... praca nielegalna z nadzieja, ze w trakcie 10 lat sie cos wykluje? jesli nie to 10 lat przeczekac?
KaeR Napisano 22 Marca 2014 Zgłoś Napisano 22 Marca 2014 Ale co ma się wykluc? Z nielegalnego pobytu na legalny juz nie wskoczysz po znalezieniu pracodawcy. Ruchy możesz robić jak masz jakiś legalny status.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.