Skocz do zawartości

Nowe Zasady International Experience Canada 2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 448
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

@Sly

Orientujesz się, czy ten program Manitoby Eastern Europe Recruitment jest co roku czy tylko w 2014?

Manitoba tak ma od lat 90tych od kiedy pamietam..ile osob tak zrobilo ze najpierw Manitoba a potem przenioslo sie gdzies indziej ;)

szybciej i lepiej tam dostac pobyt niz w innych Prowincjach :)

Chociaz powoli i to sie zmienia w innych Prowincjach-brak ludzi oprucz Ontario.

Napisano

"Earlier in the year 2008 the Canadian government had made English language test mandatory for those wanting to come to Canada.

However, following large-scale protests, the test was shelved. Many are feeling cheated by the recent instructions of Canada government. One such immigrant living and working in Canada on Canada work permit as a lawyer for the last four years happens to be Dodi Robbins, a Harvard University graduate. Robbins has been practicing law for last 13 years and wanted to settle permanently in Canada. However, to her awe and surprise, she came to know of a compulsory English language test before getting permanent residency in Canada.

The government of Canada justifies the introduction of mandatory English language test as consistent, objective, transparent and fairest way to test language skills of immigrants in Canada."

CRAZY! Ale jak inaczej? Wszystkich trzeba traktowac jednakowo :rolleyes:

Napisano

Hej

troche zmiana tematu :) wypelniam te formularze IMM.... i teraz nie weim ma je wydrukowac, podpisac i zeskanowac spowrotem do komp? Z tego co wyczytalam to sa dwie szkoly...jedna mowi zeby tak nie robic a druga (z zeszlego roku) ze tak sie podpisuje wymagane dokumenty. Czy moze ktos to zweryfikowac prosze??

Napisano

Hej,

W innym watku pisalam o tym jak wyglada mozliwosc zostania w Kanadzie na stale poprzez osiedlenie w Manitobie. Wyjechalam z IEC rok temu wlasnie tam. Naprawde jest to latwe jesli tylko ma sie stala oferte pracy.

http://forum.usa.info.pl/topic/23385-wyjazd-do-kanady-pomoc-z-wiza/

Ja juz mam nominacje, teraz czekam na przedluzenie work permit ktore dostalo sie z IEC na rok a w miedzyczasie kompletuje dokumenty do wniosku o Permanent Resident.

Najtrudniej jest oczywiscie znalezc prace full time.

Pozdrawiam,

Karina

Napisano

@Trumbzgfud: Mam do Ciebie pytanie, poniewaz juz rok mieszkasz w Manitobie. Powiedz mi o jaka prace najlatwiej jest w Manitobie? Czy jest jakies zapotrzebowanie dla osob chcacych pracowac w Hospitality (Hotel, Corporate)?. Czy Twoim zdaniem udaloby mi sie znalesc tam prace jako nauczyciel ELS (English as Second Language)? Czy masz moze jakies dobre stony internetowe z ogloszeniami o prace w Manitobie?

Z gory dziekuje za odpowiedz na ktorekowliek z moich pytan! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...