Pacowsky Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 teraz pozstaje zapoznac sie z zasadmi danej Prowincji a nie calej Kanady ,pamietajcie o tym pytajac dane osoby :)czytajac posty-tematy do tego jak dostac numer SIN i wiele innych gratuluje i zycze powodzenia dokładnie tak Sly ! dziś już wiem, że każda prownicja to niekiedy jak osobne Państwo w Państwie. Mój wybór padł na Manibote
alex_jbo Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Jak długo czekales na POE? Moja aplikacja zastala approved 13 Maja i nadal czekam na POE.
Pacowsky Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Jak długo czekales na POE? Moja aplikacja zastala approved 13 Maja i nadal czekam na POE. dobre pytanie hmm.. ostatni dokument uploadowalem ok 7 maja a 13 dostalem POE, nie sledziłem sprawy bo byłem na urlopie, jesli idzie to sprawdzić dokladniej, zrobie to w domu i dam Ci znać jesli chcesz Będzie dobrze
alex_jbo Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Nie lubię tak czekac w niepewności..moja aplikacja zostala approved 13 ego i nadal czekam na POE. Napisalam email ale oczywiscie nie odpisuja...zdaje sobie sprawę ze okres oczekiwania jest rozny dla każdego, ale jaka mogę mieć pewność ze dostane POE i ze to nie jest jakis ich blad w sysytemie
Aiglon Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Jak dostalas approved, to dostanieszz POE nigdy sie jeszcze nie zdarzylo, zeby nie dostac. Chyba ze poprosza cie o jakies dodatkowe dokumenty. Ale masz approved Musisz czekac niestety Wiem, ze to irytujace. Dobra znalazlam Tylko prosze odczekac przynajmniej 2-3 tygodnie od akceptacji i wtedy uzyc tego fomularza: https://dmp-portal.cic.gc.ca/enquiries-renseignements/case-cas-eng.aspx?mission=warsaw Standardowo w zeszlym roku wysylalismy taka formulke: Hello, I am currently in the process of applying for IEC visa Poland. I submitted all documents through MyCIC on xxxxx, got submission confirmation letter and WTN number. On xxxxxxx I was asked to provide proof of financial support ( for IEC it's 2500CAD) which I provided on the same day. On the checklist it is marked green "provided" but I have never received submit confirmation in the message box on mycic account. It concerns me a little bit because instructions said I was supposed to get a confirmation letter after submitting every additional document. I just want to confirm that everything is OK with my application as I provided all the documents I was asked for.
alex_jbo Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 @Aiglon, ja otrzymalam confirmation letter, ale nie przysylaja mi POE. Aplikacja zostala approved 13 Maja.
alex_jbo Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Swietnie! Dostalam odp na moj e-mail odnosnie POE, faktycznie byl problem z systemem i list sie automatycznie nie zalaczal i byl niewidoczny na MyCIC. Ale juz problem zostal rozwiazany i mam POE wazny do 12.05.2015.
alex_jbo Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Dziekuje, dziekuje, bardzo sie ciesze, ze juz za pare miesiecy wyjade do Canady! aaaa :-))))))
marusia2223 Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 Hej. Wiem, że pewnie pomyślicie sobie o mnie, że jakas nienormalna...no ale nic próbuję.A więc również chciałam skorzystać z programu international experience- holiday work. Pamiętalam o tym jeszcze w grudniu, potem niestety śmierc członka rodziny pozmieniała wszystkie plany. Moje pytanie jest takie: czy według Was są jeszcze jakies szanse, że dostanę się tam w tym roku? Jest sens składać jeszcze wniosek? POzdrawiam i dziękuję za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.