sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Oplate sie wnosi jak dostajesz numer i podaja Ci dane do przelewu,wysla Ci to poczta elektroniczna. Tak 1 etap zapewnia Nam miejsce w programie dlatego tak szybko to idzie .
MisiaBella Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 a jak to jest z tą opłatą ? można ją uiścić teraz ? w jaki sposób to będzie się odbywać ? mam dziwne przeczucie, że konto w kompasie załozone teraz działa w trakcie rejestracji, dlatego ludziom udało się tak szybko zarejestrować, ale kto wie... Płacisz dopiero po wysłaniu aplikacji, kiedy IEC skontaktuje się z tobą przez twoje konto Kompas. Wtedy też załączasz zaświadczenie o niekaralności. Przed otwarciem programu nie ma możliwości założenia konta. Przynajmniej ja jej nie mam. Próbowałam klika razy. Po kliknięciu na "Register" pokazuje mi się informacja z tamtego roku, że program jest zamknięty. Myślę, że osoby, które tak szybko się zarejestrowały, musiały mieć działające konta z zeszłego roku, chociaż według oficjalnej wersji, stare konta nie działają. Inaczej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć.
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 a ile osob szybko cos wypelnia ,do tego moze byc kopiuj i wklej jesli chodzi o dane osobowe. np google chrom ma takie cos ze jest autouzupelnienie i wtedy wyjdzie szybko
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 numer paszportu wpisuje z literami bez spacji
Marv Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Dzięki sly za odpowiedź ! Czy możesz jeszcze napisać jakie dane osobowe poza tymi podstawowymi jak Imię , nazwisko , adres i numer paszportu należy wpisać ? Rozumiem że wszystko ma być bez polskich liter ? numer paszportu wpisuje z literami bez spacji
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 bez polskich liter . tyle jest potrzebne na ten etap za to na inne etapy przygotuj sie na pytania np o rodzine najblizsza
Pacowsky Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Kurcze a ja mam dylemat między Kanadą i Nową Zelandią. Programy podobne, tu i tu można być rok pracować itp, z pewnymi różnicami... Programy ruszają w podobnym czasie, najchętniej spróbowałbym uderzyć do obydwu. Moim piorytetetem jest Kanada ale boje się, ze mogę się nie załapać. Jednak gdyby się udało, to przepadłby mi wyjazd do NZ, a tam aplikować można tylko raz... i bądź tu mądry, na końcu okaże się ze zostane w domu ;/
Marv Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Wydaje mi się że tylko ty znasz odpowiedź na te pytanie :- ) Ja to widzę tak że z ICE możesz się wycofać do pewnego etapu i odzyskasz pieniądze , z wyjątkiem kosztów zdobycia dokumentów , a skoro Nowa Zelandia jest z zasady cięższa do osiągnięcia (limit do jednego startu) to lepiej stawiać na to co trudnej zdobyć , potem możesz próbować osiągnąć łatwiejszy cel jeśli ci się nie uda z tym trudniejszym Gdzie można poczytać konkretnie o tej Nowej Zelandii ? Kurcze a ja mam dylemat między Kanadą i Nową Zelandią. Programy podobne, tu i tu można być rok pracować itp, z pewnymi różnicami... Programy ruszają w podobnym czasie, najchętniej spróbowałbym uderzyć do obydwu. Moim piorytetetem jest Kanada ale boje się, ze mogę się nie załapać. Jednak gdyby się udało, to przepadłby mi wyjazd do NZ, a tam aplikować można tylko raz... i bądź tu mądry, na końcu okaże się ze zostane w domu ;/
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 gdzie 1 min szukania i juz jest https://www.immigration.govt.nz/branch/londonbranchhome/whs/
Pacowsky Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 fakt , ale Kanada to wieksze mozliwosci, a nie ukrywam ze szuakm miejsca na ziemi aby zostac tam dłużej sly jestes wstanie potwierdzić, czy faktycznie można odzyskać $$ w razie co Marv, a może masz ochote na Nowo Zelandzki trip
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.