Marv Napisano 12 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 Poland Working Holiday SchemeThe Poland working holiday scheme allows young Polish citizens to spend up to 12 months holidaying and working in New Zealand. There are 100 places for Polish working holiday makers each year. The quota year runs from 15 February.As of 7 February 2014 there are no places left in the quota. Tylko że z tego wynika że w 2014 nie ma dla nas miejsc w tym programie, chyba że źle to zrozumiałem ? gdzie 1 min szukania i juz jest https://www.immigration.govt.nz/branch/londonbranchhome/whs/
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 beda miejsca od 15 lutego jesli juz 7 luty pisze ze brak
sly6 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2014 na stronie Ambasady jest napisane ze mozesz otrzymac zwrot kasy jak sie wycofasz z programu wtedy ktos inny otrzyma Twoje miejsce
alex_jbo Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Czy 2014 International Experience Canada Application moze byc zlozona jezeli ktos nie mieszka w Polsce? Posiadam Polskie obywatelstwo, jednak od 2006 nie mieszkam w Polsce, lecz w UK. Czy nadal moge zlozyc aplikacje? Z gory dziekuje za odpowiedzi!
sly6 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Tak mozesz,od samego poczatku tego programu mozna bylo tak robic i tak ludzie robili Wazne abys miala paszport biometryczny,zaswiadczenie o niekaralnosci z Polski.bo z UK to juz sama sobie zalatwisz
alex_jbo Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Zaswiadczenie o niekaralnosci (UK) mam z data wydania 5 Sierpnia 2013. Czy zaakceptuja ten dokument? Natomiast ostatnie zaswiadczenie z Polski otrzymalam 20/02/2007. Z Polski wyjechalam majac...18-19 lat, zaraz po maturze. Czy nadal jest wymagane zaswiadcznie z Polski?
sly6 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 tak wymagane jest z Polski . i tych zaswiadczen nie masz juz aktualnych,radze juz sie tym zajac dobrze ze napisalem o tym zawiadczeniu paszport masz biometryczny,?
alex_jbo Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Paszport mam biometryczny, police certificate moge zalatwic w przeciagu 2 tygodni, natomiast jak zdobyc zaswiadczeie z Polski? Z tego co pamietam to trzeba sie stawic w urzedzie osobiscie.
sly6 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 mozna osobiscie,mozna listowanie lub tez przez osoby trzecie,np mnie http://www.mmtrojmiasto.pl/464101/2013/11/4/jak-wyrobic-zaswiadczenie-o-niekaralnosci?category=news znajomy,ktos z rodziny moze takie cos zrobic,wazne aby mial stosowne upowaznienie
alex_jbo Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 oK ,OK, nie mam rodziny w Polsce ale moze ktos ze znajomych moich rodzicow moglby pomoc. Poczytam i zaraz sie za to wszystko zabieram. Mam przeczucie ze IEC bedzie otwarte w tym tyg....Czy zaswiadczenie o niekaralnosci jest wymagane w pierwszym etapie aplikacji?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.