Skocz do zawartości

O Jaką Starać Się Wizę?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam 22 lata, razem z moją dziewczyną z którą jestem już 6 lat chcielibyśmy wyjechać

do USA. Mam tam babcię która posiada obywatelstwo oraz ciocię z zieloną kartą i pare innych osób z rodziny.

Gdy byłem młodszy 2 krotnie starałem się podchodząc w raz z ojcem o wizę-niestety nieudanie.

Za trzecim razem w 2008 roku w wieku 17 lat w raz z młodszym bratem udało nam się dostać wizę na 5 lat.

Byliśmy w USA przez ~2 miesiące.

Czy jest szansa aby babcia mogła mnie sponsorować a jeżeli wziąłbym cywilny ślub z dziewczyną to nas oboje?
Czy musi pierw sponsorować mojego ojca, a póżniej on mnie z dziewczyną?
Jeżeli druga opcja i chciałbym wyjechać wcześniej to o jaką wizę ubiegać się w ambasadzie? Podchodzić w raz z dziewczyna?

Pozdrawiam

Napisano

Twoja babcia moze sponsorowac tylko Twojego tate.

jesli Ona i On spelnia wymagania .

Twoj tata moze potem Ciebie sponsorowac jako osobe stanu wolnego..

chyba ze bedzie miec obywatelstwo USA wtedy moze Ciebie sponsorowac i Twoja przyszla zone.

Napisano

Teraz o żadna wizę nie możesz się starać. Babcia musiała by sponsorować ojca i dożyć momentu w którym on dostał by wizę. Po tym czasie Ty mialbys ładnych piąte lat oczekiwania....

Razem na dzień dzisiejszy jedno i drugie zajęło by 15 lat...

Napisano

A jak określacie szanse na powodzenie?

W sumie dostałem raz wizę, byłem, wróciłem w określonym czasie.

Tylko nie wiem jak to będzie w raz z dziewczyną.

Wiem też z doświadczenia że dużo zależy od tego na jakiego się trafi konsula.

Warto zaopatrzyć się w zaproszenie z USA ? Czy to już nie te czasy?

Napisano

Nie te czasy z zaproszeniem

Fakt wrociles z USA na czas ale zobacz o co sie pytasz ,i teraz jak bedzie widac po Tobie,po Twojej dziewczynie ze lecisz nie w celach turystycznych to tej wizy nie otrzymacie..

Napisano

W takim razie jak najlepiej podejść do ambasady by dostać w raz z dziewczyną wizę ?

Razem czy oddzielnie? W ramach wizyty "turystycznej" czy jak?

Zadna. Nielegalny pobyt na turystycznej wyklucza cię ze sponsorowania, a żeby żyć nielegalnie na turystyczej trzeba być idiota...

Napisano

No dobra ale gdybyśmy dostali to przecież mogę legalnie siedzieć tam bodajże 6 miesięcy?

Ona ma teraz studia, kończy je w 2014r. Myślicie że gdyby podejść do ambasady przed ich ukonczeniem

to zwiększyłoby to nam szanse?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...