Jump to content

Czy Znajomość Chińskiego Zagwarantuje Mi Prace W Usa?

redbull1996

Recommended Posts

Posted

Witam.Mam 17 lat.W przyszłości chciałbym wyjechać do Usa.Czy znajomość języka chińskiego oraz kilku innych takich jak hiszpański i niemiecki zagwarantują mi dogodne życie w stanach.Proszę was także o rade jakie studia mam skończyć żeby w miarę dobrze zarabiać.Nie mam talentu do przedmiotów ścisłych,praca prawnika lub lekarza odpada chodzi mi tylko o te kierunki związane z językami obcymi.

Posted

niestety nie.

znajomosc chinskiego nie zagwarantuje Ci zycia w usa....przynajmniej na dzien dzisiejszy.....

natomiast znajomosc chinskiego i angielskiego moze w...... 75% zagwarantowac Ci prace np w Hong Kongu czy Singapurze....[cos o tym wiem]

Posted

Z językami to żadna raczej. Tu jest masa Chińczyków którzy będą znaki ten język 100, razy lepiej od Ciebie...

Posted

Nie ma szans. Znajomość nawet kilku języków nie da Ci tego co Ci jest potrzebne do pracy w USA a więc stałego pobytu z pozwoleniem na pracę .W USA są setki tysięcy chińczyków z Amerykańskim obywatelstwem którzy doskonale dają sobie radę z j.chińskim. Również ,nie ma kierunku studiów które zagwarantują Ci możliwość stałego pobytu w USA.

To samo dot.j.hiszpańskiego . Masa ludzi z paszportami amerykańskimi zna ten język. Jeżeli chodzi o niemiecki to również Niemców tu nie brakuje choć język ten nie jest słyszalny i używany w USA.

Posted

Drogi redbull1996,

Zaden zawod/zadne skonczone studia nie daja 100% gwarancji na wyjazd na stale do USA. Niemniej jednak, ucz sie porzadnie jezykow ktore tu wypisales a najprawdopodobniej bedziesz mial bardzo dobre zycie w Europie :) Jak juz bedziesz mial wiedze i doswiadczenie, to nikt Ci nie zabroni aplikowac gdzie tylko chcesz. Jak juz bedziesz na studiach to wyjedz na Work&Travel do USA - wtedy tez sam ocenisz czy Ci sie tu, w USA, spodoba.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...