fisher006 Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Witam serdecznie, chciałbym legalnie wyjechać do USA na dłuższy czas. W USA legalnie przebywa siostra mojej mamy wraz z mężem ( mają obywatelstwo ) czy jest szansa dostać stały pobyt gdyby mnie sponsorowała ? Czy czas oczekiwania wtedy wynosi 10 lat ? Czy prostszym rozwiązaniem było by sponsorowanie przez ciotkę mojej mamy ( siostry ) a następnie mnie ?
jkb Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Ciotka nie moze Cie bezposrednio w ogole sponsorowac. Moze sponsorowac Twoja mame a potem mama Ciebie.
sly6 Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 czas na sponsorowanie Twojej mamy wyniesie 10-12 lat.
fisher006 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 To jeszcze jedno głupie pytanie Przypuścmy że mam znajomego, który prowadzi W USA własną firmę jakie są szansę na przyjazd gdyby chciał mnie przyjąć legalnie do pracy? Czy jest to długotrwały proces ? Czy są w ogóle jakieś szanse ?
andyopole Napisano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 Nie ma szans. Chyba ze jestes takim fachowcem jakiego on nie znajdzie na miejcsu...
sly6 Napisano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2013 jesli chodzi o wizy pracownicze to masz linka do tych spraw zobacz co trzeba aby cos myslec nad tym http://www.uscis.gov/
rufus1979 Napisano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 No właśnie - jak to jest - mam znajomych, których zaczęto sponsorować w zawodach takich jak niania itd. wiec nie sadze, zeby nie bylo na terenie usa osob do tej profesji - sa tez przypadki gdzie byly kolezanki nianiami a pozniej zmiana pracy (bez kursow i szkół) i zaczal sie proces green card. wiecie moze jaki jest to koszt dla pracodawcy -> ogolnie ile pieniedzy wszystko wyniesie jesli chodzi o taka procedure - na jaki koszt i przez jaki okres musi sie przygotowac???
sly6 Napisano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Nie musisz znac takich osob,wystraczy poczytac co pisala Karina o sponsorowaniu Nian na GC zapoznaj sie z tym dobrze . jaki koszt,.zalezy od prawnika .bo same oplaty znajdziesz na stronie urzedu imigracji.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 tutaj jest cos o tym wspomiane i jaka kategoria wizowa forum.usa.info.pl/topic/13013-sponsorowanie-na-green-card/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.