sly6 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 to ma swoje plusy jak i minusy jak wiza narzeczenska
Speed Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 @Karolcia2 , dzieki sly6 , hmm co do wizy narzeczenskiej to musial bym wyslac im pewnie zdjecia nasze,bilety lotnicze (moje), i cos jeszcze?Co jest minusem?
sly6 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 i wiele innych takich spraw minus to taki ze podobnie sie czeka na wize,tutaj jest roznica czasami w 2-3 miesiacach -moze byc dluzej..przy wizie narzeczenskiej musisz robic sprawe papierkowa na GC na terenie USA,,wlatujac na wizie malzenskiej cr1 Twoja zona czeka na SSN,GC aby dostac poczta i moze szukac pracy poczytaj dobrze temat o k-1 na tym forum i zobaczysz jak jest
Karolcia2 Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Dlatego My z Mężem złożyliśmy wniosek od razu o CR1, wg nas po prostu lepiej. Jak na razie czekamy 11 tygodni i nic nie słychać...
Speed Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Wiec tak na koniec to co polecacie?Z tego co wyczytalem to najlepsze byloby CR1 i chyba na to sie zdecydujemy.Z wiza narzeczenska to troche roboty jest i trwa to troche dlugo,z imigracyjna chyba podobnie.Karolcia2 - pytanie jeszcze do Ciebie, Twoj maz jest obywatelem USA czy Ty?
Karolcia2 Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Ja bym radziła CR1, narzeczeńska może troszkę krócej, ale i tak ślub musicie wziąć wciągu 90 dni od przylotu i następne formalności . (Jeśli czegoś nie pomyliłam, bo głowa boli od tego wszystkiego) . Mój Mąż jest obywatelem, ja siedzę w Polsce i czekam
Speed Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Zdecydowalismy sie na CR1 jest to najlepsze rozwiazanie.Chociaz umknela mi jedna sprawa.Ok,skoro ja nad jej dzieckiem juz bede mial prawo tzn bede mial prawa rodzicielskie (ewetualnie w razie jakies DRAKi chociaz nie dopuszczam takiej mysli;p ojciec dziecka zgodzi sie na wyjazd ) to musimy skladac jakies papiery dodatkowe na wize dla dziecka?Czy automantycznie jezeli wtedy juz zona dostanie wize CR1 to dziecko razem z nia?
kzielu Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Musisz zlozyc kolejne I-130 dla dziecka jak stepson/stepdaughter. Nie ma derivative beneficiaries dla CR-1/IR-1.
Speed Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 A jest z tym duzy problem?Bez problemu go dostaniemy? I musze to zrobic w tym samym czasie co CR1? Czy potym jak zona dostanie swoja wize?
kzielu Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Jezeli chcesz zeby wyjechali razem, to raczej w tym samym czasie. To jest zupelnie osobna, niezalezna petycja. Problem generalnie nie powinien to byc, aczkolwiek bedziesz musial udowodnic ze posiadasz jakis "relationship" z tym dzieckiem (jako stepdad) a nie widziales je tylko na zdjeciu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.