amida Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2014 bardzo pomoglas dziekuje wszystkim za porady WIdze, że bedzie ciężko, no ale trzeba próbować
Laurka Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Przemyslcie sobie bardzo dokladnie jak chcecie te sytuacje rozwiazac. Mowisz, ze narzeczony ma kiepska prace i nie bardzo macie kogos, kto moglby pomoc i byc wspolsponsorem. Tu nie chodzi tylko o spelnienie wymogow na papierku, ale jak Ty sie przeprowadzisz za Ocean, to Wy realnie bedziecie musieli sie z czegos utrzymac. Zanim Ty bedziesz mogla pojsc do pracy to troche minie i rzadko kiedy ma sie zatrudnienie na dzien dobry. Takze tak jak pozostali radza, najlepiej by bylo znalezc odpowiedniego i odpowiedzialnego sponsora :]
KasiaWawaa Napisano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2014 Dokladnie jak Laura mowi, ja przyjechalam do USA na poczatku pazdziernika, aos zlozylismy w polowie listopada, w miedzy czasie dostalismy RFE, odeslalismy o co prosili i mam status RFE w rozpatrzeniu i tak sobie czekam na to EAD i czekam takze naprawde trzeba przemyslec kwestie finansowe, jakos sobie dajemy rade, ale wiemy tez, ze w najgorszym, wypadku mozemy liczyc na wsparcie finansowe tesciow.
amida Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 tym się, aż tak bardzo nie martwię, mogę dostać wsparcie finansowe od własnej matki jeżeli chodzi o życie, tak na początku. Gorzej przedostać się na drugą stronę
amida Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Chciałam sie jeszcze o ten sponsoring. Czy jeżeli mam sponsora to liczą się tylko jego dochody czy też jest jest wtedy łącząna suma dochodów sponsora i męża? I czy wtedy i mąż i sponsor oboje osobno wypłeniają formularz I-864? Czy jak to wtedy wygląda? Nie rozumiem tez do końca jak się patrzy na "household size" a propo 120% poverty level. Jeżeli osobą sponsorującą jest tylko mój mąż to wtedy patrzy się na dochody jak dla 2 osób (ja i mąż), a jeżeli dochodzi sponsor to dochody jak dla 3 osób?
Misuzu Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Dołączam sie do pytania, czy jak dochodzi sponsor to liczą sie 3 osoby. No i jeśli sponsor ma rodzine to czy liczy się to ze utrzymuje powiedzmy żonę i dzieci plus my?
kzielu Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Próbowałyście przeczytać instrukcję do I-864 ? Bo warto, konkretnie strona 9 of 13.... A joint sponsor must be able to meet the income requirements for all the persons he or she is sponsoring without combining resources with the petitioning sponsor or a second joint sponsor. Misuzu - oczywiście że się liczy. Wszystko jest w instrukcji. Zawsze do household wlicza się spouse, children under 21 i każda inna osoba wyszczególniona jako dependent na ITR.
Misuzu Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Tak, czytałam. Sorki za to pytanie. No, ale poniżej 21 lat liczą sie do sponsorowania. Powyżej juz nie sa w household. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.