Dragony Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Akurat w NYC tak, w dodatku Regents zdaje się sukcesywnie, co roku z czegoś... Moja młoda po I klasie miała dwa regents z tego co pamiętam (albo trzy) . W tym roku będzie miała chyba trzy... Poza NYC regents się do niczego nie przydają @marcinGD do drugiej sie nie zakwalifikujesz bo ani rocznikowo ani ilośc lat szkole - tak jak napisałam - trzecia albo czwarta, a to juz duzy problem.
marcinGD Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 A duży problem dlaczego? Nie przyjmą mnie, czy w czym problem?
Dragony Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 marcinGD - a przeczytałes to? tyle, że jesli masz rocznikowo 17 lat to kwalifikujesz sie już do klasy Juniors, czyli 3. Oczywiście zależy jeszcze ile lat nauki masz za sobą - jesli jestes obecnie w I klasie liceum w Polsce to znaczy, że jesteś w 10 klasie w USA, czyli w klasie sophomore (II HS), natomiast rocznikowo powinieneś byc w klasie junior czyli 11 (III HS) I w takim wypadku do decyzji szkoły należy do której klasy Cie przyjmą. Jesli to by było w przyszłym roku to możesz trafić do Junior albo Senior, tak czy tak pełnych 4 lat juz nie zrobisz, bo zaczniesz od III albo IV klasy. Tyle że nie jestem pewna czy jakas szkoła przyjmie Cie do ostatniej klasy - raczej nie bedziesz miał szansy tej szkoły skończyć, poniewaz w USA kredyty (punkty) potrzebne do skończenia szkoły zbiera sie przez cały okres liceum. Kredyty dostaje się za każdy przedmiot i musisz mieć ich okreslona ilośc żeby ukończyc HS - w dwa lata, a tym bardziej w rok nie masz szansy zdobyć ich wystarczającej ilości
katlia Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Chodzi o to, ze nie masz odpowiednia ilosc zaliczonych przedmiotow ktore sa wymagane przez stan Nowego Jorku. Napewno ci bedzie brakowac, naprzyklad, historii USA, literatury, itp.
marcinGD Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Czyli to znaczy, że nie mam szans, żeby uczyć się w Amerykańskiej szkole? Szczerze? Nie chodzi mi o tą szkołę , tylko o sam wyjazd do Ameryki i zaczęcie tam nowego życia.. Więc co powinienem zrobić?
Dragony Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Uczyć się możesz, nikt Ci nie zabroni. Ale jej nie skończysz, a my naiwnie myśleliśmy że jednak chcesz ją ukończyć
marcinGD Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 hahahahaahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhaahhahahhahahaaa DOBRE! =D Znaczy no fajnie by było mieć papierek, że coś tam ukończyłem no bo tak głupio =/ ogólnie to ja i tak biznes i biznes, ale być bez szkoły średniej to troszkę wstyd, więc nie ma żadnej opcji, żebym skończył JAKĄŚ szkołę? Może uczyć się do 18, a potem przejść do szkoły dla dorosłych? Jest taka możliwość?
kzielu Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 I chcesz do konca zycia doly kopac ?
katlia Napisano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Pewnie ze mozesz skonczyc. Ale to moze byc trudniejsze - i bardziej czasochlonne - niz sobie wyobrazasz. Ja w ogole nie rozumiem dlaczego nie skonczyc szkoly w Polsce, i po prostu przyjechac tu na studia. Pieniadze, jak mowisz, masz. Dlaczego nie wydac ich na studia? Bo w USA skonczenie high school NIC nie znaczy.
marcinGD Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2014 Właśnie o tym mówię, mam pieniądze z biznesu, troszkę bawię się w necie i mam z tego pieniądze, chciałbym mieć zwykłą szkołę, a na studia się nie wybieram =) poza tym mam tam koleżankę jak już wspomniałem i chciałbym do niej wyjechać, fajnie by było jakbym mógł JAKOŚ to High School zaliczyć, mimo, że nic nie znaczy to nie ma wstydu przy znajomych Nie chcę być dłużej w PL dlatego mi się spieszy )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.