malaw Napisano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2014 Witam, wybieram sie na pół roku do stanow , chce sie ubezpieczyc gdyz zawsze lepiej miec na wrazie W. Czy mozecie mi cos poleci,ktos mial jakies doswiadczenia z ktoryms z ubezpieczycieli ? slyszalam ze Warta polecanym, a co z innymi ? dziekuje
sly6 Napisano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2014 Hestie tez polecaja wazne co tam bedzie zawarte,na jaka kwote i dobrze nalezy zapoznac sie z regulaminem.
kig Napisano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2014 Witam, wybieram sie na pół roku do stanow , chce sie ubezpieczyc gdyz zawsze lepiej miec na wrazie W. Czy mozecie mi cos poleci,ktos mial jakies doswiadczenia z ktoryms z ubezpieczycieli ? slyszalam ze Warta polecanym, a co z innymi ? dziekuje Sa drozsze I tansze opcje I ubezpieczenia. Zwroc uwage co pokrywaja I w jaki sposob. Ja mialam do czynienia z takim, ktore kazalo mi pokryc 100% kosztow leczenia a po powrocie do Polski rozliczaja sie z Toba, co nie jest idealnie bo koszty leczenia w usa sa nieporownywalne z Polskimi szczegolnie jesli trzeba wylozyc z wlasnej kieszeni! Zapoznaj sie z polisa, co ona pokrywa, w jakim procencie I kiedy (po powroccie do kraju? Czy tez na miejscu?) I czy mozesz ktorzystac z uslug jakiegokolwiek lekarza czy tylko wskazanego przez nich (wtedy sprawa wyglada gorzej bo najblizszy lekarz jakiego ci wskarza moze byc oddalony 50mil od miejsca twojego pobytu (oczywiscie firmy ci tego nie powiedza jak jestes jeszcze w PL!) a wtedy na narzekanie na ubezpieczyciela bedzie juz za pozno. Moim zdaniem to wszyscy ci ubezpieczyciele w Polsce to jeden wielki przekret! Powodzenia!
malaw Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2014 no wlasie tu chyba najwiekszy jest bol , ze dobrze miec ale tak naprawde guzik to daje , w srode bede miec jakies oferty i bede wiedziec co i jak . dziekuje
aniala Napisano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2016 Czy ubezpieczenie na 60,000 € dot. kosztów leczenia, pobytu w szpitalu, transportu do niego itd. (osobno) jest coś warte? Szczególnie, jeśli chodzi o jakieś większe wypadki (odpukać) bo na małe urazy to jest chyba kwota wystarczająca.
margherita_s Napisano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2016 Polecam Wartę. Moja koleżanka i ja ubezpieczyłysmy się tam. Mają dość dobre warunki.
Gość alik Napisano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2016 Czy ubezpieczenie na 60,000 € dot. kosztów leczenia, pobytu w szpitalu, transportu do niego itd. (osobno) jest coś warte? Szczególnie, jeśli chodzi o jakieś większe wypadki (odpukać) bo na małe urazy to jest chyba kwota wystarczająca. Taka kwota na wieksze wypadki to dosyc malo, szczegolnie jesli jest to operacja. Na srednie wypadki powinno wystarczyc. http://www.hcup-us.ahrq.gov/reports/statbriefs/sb181-Hospital-Costs-United-States-2012.pdf http://www.beckershospitalreview.com/finance/average-cost-per-inpatient-day-across-50-states.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.