Skocz do zawartości

Szansa Na Wizę B-2?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

napisałem "-" zamiast "/", myślę, że też będzie ok,

czy jako potwierdzenie wpłaty mam wydrukować normalnie potwierdzenie z banku (ING) takie jak dostaje w pdfie?, czy to ma być jakieś specjalne?

Napisano

A ja dodam co do szans, masz 50/50. Mój znajomy ma siostrę w USA (teraz na GC) wyjechała na W&T (potem została), była 6 lat nielegalnie, poszedł po wizę i dostał na 10 lat. O siostrze ładnie powiedział, konsul zapytał o nią. Owszem może Cię skreślić ale wcale nie musi, najważniejsze jak wypadniesz na rozmowie. Kumpel miał 6 pytań z czego jedno chyba 3 razy padło takie same.

Napisano

Czy potwierdzenie wpłaty ma być wydrukowane z banku, czy jakoś ze strony ambasady?

Czy potwierdzenie umówionej wizyty, wniosku itd. może być wydrukowane tuszem czarno-białym?

Napisano

Bump:

Czy potwierdzenie wpłaty ma być wydrukowane z banku, czy jakoś ze strony ambasady?

Czy potwierdzenie umówionej wizyty, wniosku itd. może być wydrukowane tuszem czarno-białym?
I ogólnie co jeszcze zabrać za papiery, bo jedni mówią, że wystarczą potwierdzenia wpłaty, spotkania i wniosku oraz paszport i nic innego nie trzeba brać, a na stronie ambasady pisze o potwierdzeniu lokat, wyciągach z konta, skanach obywatelstwa rodziny z usa itp.

Napisano

Potwierdzenie wpłaty dostaniesz w przypadku zapłaty w Banku Pocztowym z nadanym numerem który posłuży do umówienia wizyty .W przypadku wpłaty z konta ale tylko poprzez system SOFORT-co osobiście odradzam to sobie wydrukujesz sam i tam też będzie numer do umówienia wizyty /nr.transakcji/.Może być tuszem czarno-białym.Na spotkanie zabierasz dowód wpłaty ,wniosek,potwierdzenie spotkania ,paszport i ew.zdjęcia / może się okazać że te przesłane we wniosku są słabej jakości/.Jeśli uważasz że inne dodatkowe dokumenty mogą być pomocne ew.wpłynąć pozytywnie na decyzję konsula to możesz zabrać ale na pewno nie należy wciskać ich konsulowi na dzień dobry -poczekaj aż zapyta czy posiadasz .

Napisano

Płaciłem przez SOFORT, ale chodzi mi o to czy potwierdzenie ma być wydrukowane takie normalne z ING, że wchodzę w potwierdzenie przelewu i drukuję, oraz czy potwierdzenie umówionego spotkania i wniosku też mogą być czarno-białe, bo są tam jakieś kody kreskowe itd, więc pewnie coś się skanuje.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Potrzebuję porady i kilku wskazówek dotyczących ewentualnych problemów ws.uzyskania wizy turystycznej.

Chciałabym ubiegać się o wizę turystyczną, moja sytuacja wygląda następująco: 2 lata temu ukonczylam studia I stopnia byłam dwukrotnie na work&travel, wrócilam na czas, ale z racji tego, że "za mało" mi tych stanów, chciałabym pozwiedzać jeszcze parę miejsc.

Obecnie pracuję, ale umowę mam tylko do końca maja i w czerwcu chciałabym już wyjechać na wakacje. Zdaję sobie sprawę że może być problem co do mojej umowy o pracę i o to, że nie studiuję...nie mam też rodziny tylko paru znajomych.

Wyjazd po częsci sponsorować będa mi rodzice, czy ewentualnie jest jakaś szansa?

HELP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...