Kingaa Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Witam. Moim marzeniem są studia w USA, jestem bardzo zdeterminowaną osobom, lecz moi rodzice nie wyrażają na to zgody. Czy mogę w wieku 19 lat studiować tam i wynająć mieszkanie bez ich zgody? Z tego co wiem pełnoletność uzyskuje się tam w wieku 21 lat, jednak nie mogę znaleźć strony, która byłaby adekwatna do mojej sytuacji. Dziękuję.
barbek82 Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Mozesz, od 21 lat to Ci wolno kupowac alkohol. W wieku 18 lat wolno Ci wstapic do wojska bez zgody rodzicow wiec czemu nie studiowac?
Kingaa Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 W takim razie nie będzie jakichkolwiek problemów ze względu na mój wiek?
katlia Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Na wiek, nie. Ale masz pieniadze? Bo bez pokazania ze masz na koncie w Polsce przynajmniej na pierwszy rok studiow (a to moze byc w rejonie 60,000 zl + za tani college plus utrzymanie) to nawet wizy nie dostaniesz.
Kingaa Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 To zależy od uczelni. Moja znajoma ma w 100% pokryte koszty studiów i dostaje co miesiąc pieniądze na życie, co prawda z tym szału nie ma, ale oprócz tego pracuje i radzi sobie. Jeśli chodzi o pieniądze na wszystkie egzaminy, które trzeba zdać, lot i pierwszy miesiąc życia, ponieważ pieniądze nie są od razu wypłacane to nie ma problemu.
pelasia Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Pieniadze dostaje od kogo? Jesli ma GC lub jest obywatelem do może dostac pomoc finansowa ale osobie na F1 sie taka pomoc nie należy. Jesli twoim planem jest przylecieć i myślisz ze twoja nauka bedzie dla ciebie darmowa plus dostaniesz pieniądze na zycie, to radzę z tej chmurki skoczyć na ziemie i przestać marzyć.
Joanna30 Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 No i na F1 nie można pracować w takim systemie, który by wystarczył na kompletne utrzymanie się.
Kingaa Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Pieniądze z uczelni. W takiej samej sytuacji jest ta osoba http://www.youtube.com/channel/UCc1A6qx8szHouarUjDwFFKg?feature=g-high W swoich filmach wiele razy napominał, że studia ma w 100% opłacone.
Joanna30 Napisano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 A napominał, na jakiej wizie jest w USA i dlaczego uczelnia mu płaci za studia? Jakoś nie chce mi się przeglądać tych filmików i nie sądzę, żeby komukolwiek chciało się to robić.
Kingaa Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2014 Musiałabym je jeszcze raz przejrzeć. Wiem, że mam w rodzinie osobę, która tam studiowała teraz mieszka na stałe. I na pewno nie ma na koncie tyle pieniędzy. Lecz nie mam z nią kontaktu. Więc wiem, że jest to możliwe i nie mam zamiaru się tu z nikim kłócić, tylko raczej wolałabym się dowiedzieć czegoś od osoby, która jest w temacie rozeznana.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.