mr_ch Napisano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2014 Dzień dobry, czy lecąc po raz pierwszy do USA z GC ( a właściwie z żółtą kopertą ) wypełniamy tylko formularz celny czy również imigracyjny? W której kolejce stanąć w porcie docelowym? Dzięki za pomoc! pozdrawiam mr_ch
sly6 Napisano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2014 druk celny stoisz w kolejce dla rezydentow I-94 wypelnialo sie przy wizach nie imigracyjnych,teraz jest w formie elektronicznej nigdy jak sie lecialo z wiza na pobyt staly
kzielu Napisano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2014 Dzień dobry, czy lecąc po raz pierwszy do USA z GC ( a właściwie z żółtą kopertą ) wypełniamy tylko formularz celny czy również imigracyjny? W której kolejce stanąć w porcie docelowym? Dzięki za pomoc! pozdrawiam mr_ch Nie ma juz zadnych drukow imigracyjnych - od dluzszego czasu - bez wzgledu na to z jaka wiza wjezdzasz.
KasiaJT Napisano 20 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 druk celny stoisz w kolejce dla rezydentow I-94 wypelnialo sie przy wizach nie imigracyjnych,teraz jest w formie elektronicznej nigdy jak sie lecialo z wiza na pobyt staly Mnie skierowano do kolejki dla non-immigrants, po czym zaprowadozno do osobnego pomieszczenia na Secondary.
witoldyna Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Ja leciałam niewiele ponad rok temu do Chicago i skierowano mnie do kolejki dla turystów (?), nie dla rezydentów.
KasiaJT Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Ja leciałam niewiele ponad rok temu do Chicago i skierowano mnie do kolejki dla turystów (?), nie dla rezydentów. Mnie rowniez, a lecialam 2 tygodnie temu, wytlumaczono mi to tak, ze do momentu wbicia stempla do wizy nie jestesmy jeszcze rezydentami, wiec nalezy udac sie do kolejki dla turystow.
kzielu Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Przeciez to bez wiekszego znaczenia, stanowiska sa identyczne i czesto np. na CVG jak przerobia wszystkich obywateli / rezydentow na stanowiskach dla nich to biora visitorow...
witoldyna Napisano 21 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2014 Ja myślę, że tu chodzi o stres związany z całą podróżą. Gdy leciałam pierwszy raz do Stanów, z kopertą w ręku, byłam wymęczona przygotowywaniami i samą podróżą, na lotnisku udzielono mi błędnych informacji (chodzi o formularz, który dostałam w samolocie), a pies przez 15 godzin nie był na trawie. Też wolałabym wiedzieć w 100% co i jak, gdzie co wpisać i gdzie się udać, ale nie zawsze tak się da. Nie oznacza to, że coś poszło nie tak, bo każdy urzędnik był miły (a przynajmniej nie byli nieprzyjemni) i nikt nie robił żadnych problemów.
KasiaJT Napisano 22 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2014 Przeciez to bez wiekszego znaczenia, stanowiska sa identyczne i czesto np. na CVG jak przerobia wszystkich obywateli / rezydentow na stanowiskach dla nich to biora visitorow... Zgadzam sie z Witoldyna, pierwsza podroz moze byc dosc stresujaca, takze moim zdaniem lepiej wiedziec do jakiej kolejki sie usatwic, zeby nie bylo zadnych problemow. Niekiedy ludziom zalezy na czasie, a z moich wieloletnich obserwacji wynika, ze kolejka dla obywateli i rezydentow zawsze jest krotsza.
Marcin1982 Napisano 3 Marca 2014 Zgłoś Napisano 3 Marca 2014 Trzeba I-94 w formie elektronicznej wypełnić przed wylotem jak sie wygrało zielona karte? https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.