Daniel1234 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Witam nawet nie wiem za bardzo gdzie umieścić ten temat ale tutaj chyba będzie dobrze . A więc tak chciałbym wyjechać do USA z dziewczyną i zostac tam na stałę i ubiegać sie o obywatelstwo. Wiem ze musze mieć wize ale chodzi o to czy od razu po liceum są jakieś szanse ze dostane wize ja i moja dziewczyna, i czy jeśli ją dostane to czy musze byc tam przez 5 lat zeby ubiegac sie o obywatelstwoe jest inna możliwosc zeby wyjach tam an stałe
KaeR Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Witam nawet nie wiem za bardzo gdzie umieścić ten temat ale tutaj chyba będzie dobrze . A więc tak chciałbym wyjechać do USA z dziewczyną i zostac tam na stałę i ubiegać sie o obywatelstwo. Wiem ze musze mieć wize ale chodzi o to czy od razu po liceum są jakieś szanse ze dostane wize ja i moja dziewczyna, i czy jeśli ją dostane to czy musze byc tam przez 5 lat zeby ubiegac sie o obywatelstwoe jest inna możliwosc zeby wyjach tam an stałe Jest jakiś głębszy powód, że piszesz w dziale J-1?
sly6 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 mamy na forum dzial emigracja,zielona karta i tam szukaj odpowiedzi na swoje pytania
dareknow0 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Licealisto ! Ręce opadają ." Tak, bez problemu Ty i Twoja dziewczyna dostaniecie wizy do USA a po 5 latach pobytu bez problemu otrzymacie Amerykańskie paszporty." Od jakiego czasu posiadasz komputer z dostępem do internetu ? Może najpierw jakiś kurs komputerowy ?
Joyanna Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Takie wyjasnienie dla ludzi zielonych w sprawie obywatelstwa. Nie ma czegos takiego,ze jak juz sie wjedzie do USA wszystko jedno na jakies visie czy to pracownicza czy turystyczna,to po przebyciu 5 lat dostaje sie obywatelstwo.Ludzie trzeba miec Zielona Karte!!! Coraz czesciej ostatnio padaja pytania takiego typu: jak sie dostac do USA,bo chce po 5 latach zostac obywatelem. I jeszcze jedno dziwne pytanie zadales-"czy musze byc tam 5 lat zeby ubiegac sie o obywatelstwo" to tak samo jak bys zapytal czy musze chodzic do pracy zeby dostawac co miesiac wyplate.
Joanna30 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 I jeszcze jedno dziwne pytanie zadales-"czy musze byc tam 5 lat zeby ubiegac sie o obywatelstwo" to tak samo jak bys zapytal czy musze chodzic do pracy zeby dostawac co miesiac wyplate. Nie to samo... Jak będzie chodził do pracy, to wypłatę dostanie. A samo siedzenie w USA przez 5 lat nie skutkuje obywatelstwem
Daniel1234 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 wiem ze musze miec zielona karte zeby na stale zostac ale na to pewnei nie mam sznas wiec chce dostac wize i byc nielegalnie jkais czas aaa bo ja wlasnie slyszlaem ze jesli zostane nielegalnie na min 5 lat to moge sie o nie ubiegac
Joanna30 Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 Samo to, że się przebywa w USA 5 lat nie daje Ci podstaw do niczego. Gdyby tak było, to nie byłoby tam milionów nielegalnych.
KaeR Napisano 5 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2014 wiem ze musze miec zielona karte zeby na stale zostac ale na to pewnei nie mam sznas wiec chce dostac wize i byc nielegalnie jkais czas aaa bo ja wlasnie slyszlaem ze jesli zostane nielegalnie na min 5 lat to moge sie o nie ubiegac A jak się jest legalnie to też można? Bo to oznacza, że rok temu powinni mi dać a skurczybyki nie chcą. :>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.