Skocz do zawartości

Przesiadka W Berlinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No tak, ja. Warszawa-berlin-chicago. Lotnisko jest male ale pamietam, ze musialam dosc dlugo isc, zeby dojsc do mojej bramki.

Ja wręcz przeciwnie, zdziwiłam się, że doszłam tak szybko :P . W sumie to mogłam kilka razy spokojnie pokrążyć sobie w kółko, to lotnisko jest na prawdę małe i nieskomplikowane ;) .

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

PRZYDATNE.

Na wjezdzie przed TXL stoi ogromny wyswietlacz. Na nim sa wyswietlone numery lotow, gatow i podane najblizsze im numery parkingow. Uzywajac tej sugestii unikniesz dlugiej drogi z auta do Gate'u.

Napisano

Wszystko przebiegło dobrze ale to lotnisko jednak jest dziwne i go nie lubię :P Lot z i do Polski jest na terminalu C a ten drugi lot miałem na terminalu A. Tak jak wcześniej pisałem żeby zmienić terminal trzeba wyjść z budynku i przejść takim długim korytarzam, zajmuje to może z 10 min. Potem trzeba oczywiście ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa. Terminal C wygląda w sumie jak blaszany garaż, jest tam zimno i brudno. Terminal A ma tak jak napisałem oddzielne kontrole bezpieczeństwa i oddzielne pasy bagażowe przy każdej z bramek (przynajmniej przy tych, przy których byłem). Jest to dość dziwne rozwiązanie, nie widziałem tego nigdzie wcześniej. Kontrola na terminalu A też była nietypowa, kazali zdejmować bluzy i buty, a i tak co drugiej osobie bramka pikała i jeszcze je skanowali ręcznym wykrytwaczem metali. W Polsce już nawet było lepiej. Na prawdę raczej niefajne lotnisko, ale pod względem pogubienia się jest normalnie, wystarczy podążać za znakami i nie powinno być problemów.

Napisano

Wszystko przebiegło dobrze ale to lotnisko jednak jest dziwne i go nie lubię :P Lot z i do Polski jest na terminalu C a ten drugi lot miałem na terminalu A. Tak jak wcześniej pisałem żeby zmienić terminal trzeba wyjść z budynku i przejść takim długim korytarzam, zajmuje to może z 10 min. Potem trzeba oczywiście ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa. Terminal C wygląda w sumie jak blaszany garaż, jest tam zimno i brudno. Terminal A ma tak jak napisałem oddzielne kontrole bezpieczeństwa i oddzielne pasy bagażowe przy każdej z bramek (przynajmniej przy tych, przy których byłem). Jest to dość dziwne rozwiązanie, nie widziałem tego nigdzie wcześniej. Kontrola na terminalu A też była nietypowa, kazali zdejmować bluzy i buty, a i tak co drugiej osobie bramka pikała i jeszcze je skanowali ręcznym wykrytwaczem metali. W Polsce już nawet było lepiej. Na prawdę raczej niefajne lotnisko, ale pod względem pogubienia się jest normalnie, wystarczy podążać za znakami i nie powinno być problemów.

Ok dzieki za informacje, czekam na dalsze Wasze opinie a w szczególności o lotach Warszawa - Berlin - NY

Napisano

I jakie ma znaczenie konkretna trasa jak gate przy ktorych samolot parkuje jest czesto losowy a i terminal potrafi czasami byc inny - zaleznie od lotniska ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...