haneczka019 Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 No tak, ja. Warszawa-berlin-chicago. Lotnisko jest male ale pamietam, ze musialam dosc dlugo isc, zeby dojsc do mojej bramki. Ja wręcz przeciwnie, zdziwiłam się, że doszłam tak szybko . W sumie to mogłam kilka razy spokojnie pokrążyć sobie w kółko, to lotnisko jest na prawdę małe i nieskomplikowane .
c4r0 Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Darkmem, a kiedy lecisz? Ja będe na TXL w przyszły weekend
andyopole Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 PRZYDATNE. Na wjezdzie przed TXL stoi ogromny wyswietlacz. Na nim sa wyswietlone numery lotow, gatow i podane najblizsze im numery parkingow. Uzywajac tej sugestii unikniesz dlugiej drogi z auta do Gate'u.
darkmen1978 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Darkmem, a kiedy lecisz? Ja będe na TXL w przyszły weekend Ja dopiero w sierpniu.... napisz jak przebiegły przesiadki... i lot... pozdrawiam
c4r0 Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Mogę napisać jak nie zapomnę ale to jest znów lot europejski.
darkmen1978 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Mogę napisać jak nie zapomnę ale to jest znów lot europejski. Ok... piszcie jak ktos tez leci na JFK.. to mnie interesuje... pozdrawiam:)
c4r0 Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2014 Wszystko przebiegło dobrze ale to lotnisko jednak jest dziwne i go nie lubię Lot z i do Polski jest na terminalu C a ten drugi lot miałem na terminalu A. Tak jak wcześniej pisałem żeby zmienić terminal trzeba wyjść z budynku i przejść takim długim korytarzam, zajmuje to może z 10 min. Potem trzeba oczywiście ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa. Terminal C wygląda w sumie jak blaszany garaż, jest tam zimno i brudno. Terminal A ma tak jak napisałem oddzielne kontrole bezpieczeństwa i oddzielne pasy bagażowe przy każdej z bramek (przynajmniej przy tych, przy których byłem). Jest to dość dziwne rozwiązanie, nie widziałem tego nigdzie wcześniej. Kontrola na terminalu A też była nietypowa, kazali zdejmować bluzy i buty, a i tak co drugiej osobie bramka pikała i jeszcze je skanowali ręcznym wykrytwaczem metali. W Polsce już nawet było lepiej. Na prawdę raczej niefajne lotnisko, ale pod względem pogubienia się jest normalnie, wystarczy podążać za znakami i nie powinno być problemów.
darkmen1978 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 Wszystko przebiegło dobrze ale to lotnisko jednak jest dziwne i go nie lubię Lot z i do Polski jest na terminalu C a ten drugi lot miałem na terminalu A. Tak jak wcześniej pisałem żeby zmienić terminal trzeba wyjść z budynku i przejść takim długim korytarzam, zajmuje to może z 10 min. Potem trzeba oczywiście ponownie przejść kontrolę bezpieczeństwa. Terminal C wygląda w sumie jak blaszany garaż, jest tam zimno i brudno. Terminal A ma tak jak napisałem oddzielne kontrole bezpieczeństwa i oddzielne pasy bagażowe przy każdej z bramek (przynajmniej przy tych, przy których byłem). Jest to dość dziwne rozwiązanie, nie widziałem tego nigdzie wcześniej. Kontrola na terminalu A też była nietypowa, kazali zdejmować bluzy i buty, a i tak co drugiej osobie bramka pikała i jeszcze je skanowali ręcznym wykrytwaczem metali. W Polsce już nawet było lepiej. Na prawdę raczej niefajne lotnisko, ale pod względem pogubienia się jest normalnie, wystarczy podążać za znakami i nie powinno być problemów. Ok dzieki za informacje, czekam na dalsze Wasze opinie a w szczególności o lotach Warszawa - Berlin - NY
c4r0 Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 A co byś chciał konkretnie wiedzieć? Boisz się że się zgubisz czy co?
kzielu Napisano 26 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2014 I jakie ma znaczenie konkretna trasa jak gate przy ktorych samolot parkuje jest czesto losowy a i terminal potrafi czasami byc inny - zaleznie od lotniska ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.