Paulina_89 Napisano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja musze kupowac dwa kartony serdnio co 4-5 dni (dla mnie pelnotluste, a dla meza odtluszczone), bo ja mleko leje do smoothies, do platkow snaidaniowych, do kawy (moja kawa to pol szklanki kawy i pol mleka:D) i czasem do sosów i surówek ... zajrzalam dzisiaj jeszcze raz do fresh market, ale znowu wyszlam porazona cenami:/ Ja wczoraj znalazlam jedyny organiczny sklep w miescie, a poniewaz jest jedyny to z cenami poszli ostro. 12 malych jablek za 12 dolarow... Jakas sfermentowana herbata z nasionkami ok. $5... kilka plasterkow suszonego mango $9 no no
Gość Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Zadnego podobnego tematu nie znalazlam, wiec dopisze tutaj Jako, ze tutejszy chleb jest jednym z najmniej lubianych przeze mnie tutejszym produktow, zdecydowalam sie na zakup maszyny do chleba. Dzis sprobowalam, dokladnie sledzac przepis. No i chlebek nie wyrosl i zostala mi (nie najgorsza co prawda) plaskawa bulka Czy macie moze dobre, sprawdzone przepisy na chlebek? Brakuje mi strasznie chrupkiego polskiego :<
andyopole Napisano 25 Września 2014 Zgłoś Napisano 25 Września 2014 Nie ma to jak chleb zagnieciony I upieczony wlasnorecznie. Gdzies juz zamieszczalem MOJ przepis. Taki kawalerski, szybko I bez specjalnej zabawy.
agatenka Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Napisano 26 Września 2014 Zadnego podobnego tematu nie znalazlam, wiec dopisze tutaj Jako, ze tutejszy chleb jest jednym z najmniej lubianych przeze mnie tutejszym produktow, zdecydowalam sie na zakup maszyny do chleba. Dzis sprobowalam, dokladnie sledzac przepis. No i chlebek nie wyrosl i zostala mi (nie najgorsza co prawda) plaskawa bulka Czy macie moze dobre, sprawdzone przepisy na chlebek? Brakuje mi strasznie chrupkiego polskiego :< już gdzieś to podawałam i to całkiem nie dawno Co prawda nie do maszynki ale przepis bardzo polecam. Btw maszynki do chleba kiedyś uzywalam i mimo że robiłam wszelakie rodzaje z różnych przepisów żaden nie był zadowalający - no moze oprócz banana bread ale to bread tylko z nazwy , wiec co tej pory nie rozumiem zachwytów nad tym urządzeniem.. ;P Jezeli nie masz czasu lub nie chce Ci się piec, dość dobre chleby maja w Panera Bread ( Country albo Sourdough). Jeszcze kilka lat temu byli tylko w wielkich miastach ale teraz są praktycznie "na każdym rogu"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.