Anarion Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 W przyszłym miesiącu będę zaczynała procedurę o GC. W związku z tym mam kilka pytań. Jakiego lekarza w Chicago/okolicach polecacie do przeprowadzenia badań? Z jakim kosztem trzeba się mniej wiecej liczyć? Czy cokolwiek może być pokryte przez ubezpieczenie (Blue Cross Blue Shield)? Obdzwoniłam kilka klinik i odpowiedzi znacznie się różnią, więc mam nadzieję, że coś doradzicie Z góry dziękuję!
andyopole Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Dostaniesz liste lekarzy uprawnionych do badan tego typu i sobie wtedy wybierzesz.
Anarion Posted April 1, 2014 Author Report Posted April 1, 2014 Dostaniesz liste lekarzy uprawnionych do badan tego typu i sobie wtedy wybierzesz. Listę znalazłam na stronie USCIS, ale nie o listę pytam, a o polecenia.
andyopole Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Jesli masz liste wiec nic prostszego zadzwonic I zapytac. Kazdy lekarz ma inne warunki. Np. sa tacy ze z zasady nie przyjmuja tych, ktorzy maja ubezpieczenie...
Joyanna Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Zadzwon dp wszystkich z listy i zapytaj jakie maja ceny,kiedy przyjmuja i czy akceptuja ubezpieczenia.Pamietam,ze obdzwonilam wszystkich swoich z listy i zaden nie akceptowal ubezpieczenia,ceny sie roznily,ale bez porazki-tak 10-20$ gorzej z terminem,bo wszedzie mieli zajete na najblizszy miesiac a nawet dwa.
tinki Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Dr. Jerry A Jakimiec, Cosmopolitan Health Care Center3328 North Harlem Avenue, Chicago, IL 60634(773) 836-4520 Ja bylam u niego, bo ze wszystkich polskich lekarzy on byl najtanszy. Zaoszczedzilam ok 250 dolarow.
Anarion Posted April 2, 2014 Author Report Posted April 2, 2014 Dr. Jerry A Jakimiec, Cosmopolitan Health Care Center 3328 North Harlem Avenue, Chicago, IL 60634 (773) 836-4520 Ja bylam u niego, bo ze wszystkich polskich lekarzy on byl najtanszy. Zaoszczedzilam ok 250 dolarow. Tinki dziękuję bardzo! Jeszcze dziś tam zadzwonię Pamiętasz może, ile szczepionek musiałaś przyjąć? Zadzwon dp wszystkich z listy i zapytaj jakie maja ceny,kiedy przyjmuja i czy akceptuja ubezpieczenia.Pamietam,ze obdzwonilam wszystkich swoich z listy i zaden nie akceptowal ubezpieczenia,ceny sie roznily,ale bez porazki-tak 10-20$ gorzej z terminem,bo wszedzie mieli zajete na najblizszy miesiac a nawet dwa. Lista ma chyba z 200 pozycji Zadzwoniłam póki co do ok. siedmiu i póki co też nikt nie akceptuje ubezpieczeń, ale ceny różnią się dość znacznie, między $200 a $400. Za to terminy raptem kilka dni Pamiętasz może do kogo w końcu poszłaś?
sly6 Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 byl kiedys na forum taki post-temat ze ktos zrobil badania majac ubezpieczenie czy jakas tam czesc to pokrylo ...
tinki Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Tinki dziękuję bardzo! Jeszcze dziś tam zadzwonię Pamiętasz może, ile szczepionek musiałaś przyjąć? Pobral mi tylko krew na HIV i to wszystko. Zadnych szczepionek nie bralam!
Joyanna Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Pobral mi tylko krew na HIV i to wszystko. Zadnych szczepionek nie bralam! Mi pobrali krew na syfilis,a szczepionki dwie dostalam. Do tego proba na grozlice,mierzenie,wazenie i cisnienie. Ja nie bylam u lekarza w Chicago.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.