Skocz do zawartości

Dlaczego Właściwie Wyjeżdżacie?

Gość miqhs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pablonh, mi sie wydaje ze nikogo tu nie przekonamy - nawet po pokazaniu mu kosztow (przecietny bachelors to $80,000 na publicznej stanowej uczelni) jabba mysli ze studia w Polsce kosztuja tyle samo jak w USA..

• Odpowiedzi 456
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Pokaz mi gdzie napisalem ze kosztuja tyle samo? Jakosc jest tez troche inna jakbys nie zauwazyła i troche inaczej niz w Polsce sie po tych studiach zarabia.

80k -skad ta kwota? Pokaz konkretna strone z czesnym (nie medycyny), bo znowu wyskakujesz z 26k rocznie kiedy na stronie uniwersytetu podaja srednia 6k roccznie

Naprawde nie musisz mi mówic ile to kosztuje w Polsce bo sam jestem studentem.

Napisano

"Liczac w ten sposób to w Polsce tez total budget wyjdzie ze 20k zł"

No tak, bo skoro wliczasz oprocz czesnego koszty utrzymania to ile wyjdzie liczac minimum 1300 na mesiac plus 6k zł czenego?:>

Napisano

"Istnieje sekta zakochanych w USA (z wzajemnoscia?), ktorych zadne argumenty nie sa w stanie przekonac."

Do czego konkretnie przekonać? Bo mam wrażenie, że wszyscy tam za karę w tej Ameryce jesteście.

Rzeczywiście. Przekonywać nie miałem zamiaru. Przejęzyczenie.

Członkowie sekt przeróżnych przyjmują do wiadomości tylko te informacje, które są zgodne z ich przekonaniami.

"Istnieje sekta zakochanych w USA (z wzajemnoscia?), ktorych zadne argumenty nie sa w stanie przekonac."

Do czego konkretnie przekonać? Bo mam wrażenie, że wszyscy tam za karę w tej Ameryce jesteście.

Rzeczywiście. Przekonywać nie miałem zamiaru. Przejęzyczenie.

Członkowie sekt przeróżnych przyjmują do wiadomości tylko te informacje, które są zgodne z ich przekonaniami.

Napisano

Ja za mgr zaocznego płaciłam właśnie ponad 6k za rok. Nie miałam innych kosztów bo pracowałam - dałam radę się utrzymać i opłacić studia i nawet dostałam stypendium. Więc nie ma co porównywać.

Jeżeli chodzi o studia dzienne w PL - nie wyjdzie rocznie 20 k bo studenci dzienni najczęściej tez pracują. Nie przypominam sobie żebym kupiła podręcznik - ksero lub notatki z biblioteki, a nie sorry, jak pisałam mgr to owszem kupiłam w USA 2 książki, bo nie były dostępne w PL

Napisano

No tak serafina ale pracowanie na to nie znaczy ze tego kosztu nie ponosisz, wrecz przeciwnie. W USA chyba tez mozesz pracowac w czasie studiow?:> chodzi tu o porownanie czesnego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...