Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ahh ten mój nieszczęśliwy numer 304xx chyba jednak załapię się dopiero na czerwiec bo widzę wszyscy dostali a ja nic ;/ kolejny miesiąc czekania masakra :P

Nie miales żadnych szans dostać, przecież twój numer nie jest Current ani w tym ani w następnym bulletinie.

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie miales żadnych szans dostać, przecież twój numer nie jest Current ani w tym ani w następnym bulletinie.

To w jaki sposób osoby z numerem 29xxx dostali skoro ich nie było w VisaBiuletynie ? Dopóki nie wykasowali pewnej opcji na stronie http://poland.usembassy.gov/poland/appointment.html można było zobaczyć jakie numery są umówione w jaki dzień itp. niestety od marca już tego nie widać ale w lutym już widziałem numery ponad 20 tyś.

Napisano

To w jaki sposób osoby z numerem 29xxx dostali skoro ich nie było w VisaBiuletynie ? Dopóki nie wykasowali pewnej opcji na stronie http://poland.usembassy.gov/poland/appointment.html można było zobaczyć jakie numery są umówione w jaki dzień itp. niestety od marca już tego nie widać ale w lutym już widziałem numery ponad 20 tyś.

http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-april-2015.html

numery dla Europy na maj to 30300 :-)

Napisano

Witam po raz kolejny! Pozmieniały się moje plany i lecę pojutrze (28.03.) w sobotę liniami LOT z WAW do JFK lotem bezpośrednim. Jeśli ktoś ma lot tego samego dnia i potrzebuje towarzysza, to bardzo proszę o kontakt :)

Napisano

Witam wszystkich jeszcze raz, tym razem już z New Jersey. Nikt nie chciał lecieć ze mną, to przyleciałam wczoraj sama. I teraz czas na kilka ogłoszeń dla osób, które będą lecieć do JFK, a mianowicie: LOT-em przylatujemy na Terminal 1, pokonujemy dłuuugi korytarz i znajdujemy się w sekcji... nie wiem jakiej. Chaos, dezorganizacja, brak informacji. Trzeba dopytać samemu, gdzie się ustawić, żeby nas nie wygonili z kolejki po długim oczekiwaniu. Jak już przychodzi moment okazania paszportu, pani/pan pyta o pakiet w żółtopomarańczowej kopercie. Skanujemy paluszki i pani/pan prosi nas o przejście do takiej jakieś poczekalni, czy co to tam jest, gdzie pewnie zazwyczaj (tak jak wczoraj) siedzi tłum Azjatów. Po czasie pani/pan wywoła nas do siebie, pobierze ostateczny odcisk prawego palca wskazującego i pozwoli odejść. Potem szybciutko po bagaż i do wyjścia. Ten wczorajszy proces u mnie trwał około godziny.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź chociaż trochę nakieruje Was i przygotuje do sytuacji, jaką zastaniecie.

A teraz pozostało mi tylko pożegnać się i życzyć powodzenia (na rozmowach i nie tylko) wszystkim tym, którzy go jeszcze potrzebują ;)

Napisano

No fajny opis, ja to będę leciał w czerwcu/lipcu zaraz po rozmowie jak termin otrzymam ale do Newark zapewne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...