LinaMax Napisano 12 Marca 2015 Zgłoś Napisano 12 Marca 2015 Witaj, ja także późno wysłałem DS-a bo pod koniec września. I też nie mam odpowiedzi a nr mam 11xxx. Pozdrawiam naprawdę...? może w tym miesiącu przyjdzie....daj znac..... a sprawdzałeś na stronie dvlottery...? nie dzwoniłeś do nich i nie pisałeś...?
byku23 Napisano 13 Marca 2015 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 naprawdę...? może w tym miesiącu przyjdzie....daj znac..... a sprawdzałeś na stronie dvlottery...? nie dzwoniłeś do nich i nie pisałeś...? Witam, pisałem do nich pod koniec stycznia i otrzymałem standardowego e-maila : "Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing." Sprawdzałem na stronce ale tam nic nie moge znaleźć.
LinaMax Napisano 13 Marca 2015 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 Witam, pisałem do nich pod koniec stycznia i otrzymałem standardowego e-maila : "Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing." Sprawdzałem na stronce ale tam nic nie moge znaleźć. Ja otrzymałam taki email: Your forms have been received and pending further embassy review for the continuation of your visa processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. KCC is currently scheduling visa numbers for your region for the month of April. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month.
LinaMax Napisano 13 Marca 2015 Zgłoś Napisano 13 Marca 2015 znalazłam ciekawą stronkę, na której jest opisane ktory email, co oznacza..... Stage 1. Processing “Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.” This means your forms are still being processed. Most people are waiting around 4 months for this processing – hence what we are calling the DS260 backlog. Hopefully that will increase speed – but right now – this post explains the timelines. Stage 2. Pending Embassy Review “Your forms have been received and pending further embassy review for the continuation of your visa processing” This one means your DS260 forms have completed processing. If your case number is already current, you will get scheduled for interview in the next batch. If your number is not current you will get scheduled once your number goes current. Stage 3. Right in the middle of being scheduled There is one more message that is quite rare. It says something like “Your case is current and being scheduled”. You will only get this message during the period of time when the VB has been set (announced, or about to be announced) and before you see the 2NL itself. If you see that response, just wait patiently!!
Natalia04 Napisano 14 Marca 2015 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Słuchajcie, mam problem- do USA wylatuję już w kwietniu, więc chciałam opłacić swoją zielona kartę- logiczne. Niestety po wypełnieniu wszystkich pól na stronie ELIS od dwóch tygodni pojawia mi się taka notka: The A-Number or DOS Case ID you entered is incorrect. Please enter the A-Number and DOS Case ID listed on the USCIS Immigrant Fee handout you received from the U.S. Embassy or consulate. ERROR: NOTE: If your visa was issued less than five (5) days ago, you may not be able to pay the USCIS Immigrant Fee at this time. Based on the date you entered, we recommend that you log into your USCIS ELIS account on or after March, 19, 2015 to pay the fee. Pragnę też zaznaczyć, że wiza została wydana 26.02. więc ten drugi punkt wydaje mi się bezzasadny. A co do błędu w Case ID, albo A-Number, to przepisywałam kilkukrotnie wprost z wizy osobiście i w towarzystwie osób trzecich, które też mi te numery dyktowały. Nie mam już pomysłu. RATUNKU!
sly6 Napisano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Ciebie dotyczy ten numer,tylko ten wprowadzasz If you are a Diversity Visa immigrant, your DOS Case ID will have four numbers followed by two letters and five more numbers (0000AB01234). widac ze nie tylko TY masz ten problem http://newscentral.exsees.com/item/98a5e2ee9c4330cc6f93ef85dc2c9121-91f6b5686ae5e0aa3ce60d944541c811
Natalia04 Napisano 14 Marca 2015 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 OK, dziękuję. Niestety jestem na tyle nieudolną blondynką, że nie umiem podać poprawnie tych wszystkich kodów i numerów. Czytałam, że ktoś na tym forum już pytał o Routing Number itd., ale się nie dowiedział, a temat się urwał bezpowrotnie. Nie dociera do mnie, że jestem taką sierotą, która nie radzi sobie z żadnymi formalnościami, ale muszę prosić jeszcze o wyjaśnienie kwestii płatności dla Pekao SA, jak ktoś wie na 100% jak dokładnie to zrobić i ma chwilę, żeby mi to wyjaśnić
sly6 Napisano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 pamietam ten temat doskonale tam podalismy komus dwa numery,,jeden na PEKAO SA i PKO BP SA bo bylo podejrzenie ze ktos pomylil te 2 banki ze soba fakt ta osoba dalej nie pisala,wiec pozostaje Ci wpisac routing number dla PEKAO SA SWIFT Banku Pekao SA, który jest następujący : PKOPPLPW i jest on jednakowy dla wszystkich placówek naszego Banku
Natalia04 Napisano 14 Marca 2015 Zgłoś Napisano 14 Marca 2015 Ja byłam pewna, że Pekao SA, a SWIFT dostałam od pani w banku. Niestety to mi nie pomaga, bo dalej mam: "The Routing Number entered is invalid. Please try again." Powiem Wam, że ta biurokracja mnie wykończy... SWITF jest tam chyba niepotrzebny, jedynie Routing Number, który składa się z cyfr, jak sama nazwa wskazuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.