Skocz do zawartości

Adresowanie Koperty Do Usa

Anika114

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, mam do wysłania bardzo ważny list do Stanów, mam tylko jeden problem, otóz kompletnie nie wiem jak adresować koperty tak, aby list został dostarczony. Liczę na waszą pomoc :D

Napisano

Już powoli do tego doszłam, jednak nie wiem, gdzie wpisać cząstkę ` S Phillip Dr, Mt Prospect` wpisywać to razem, czy każde od nowej linijki? Chodzi mi dokładnie o Chicago :)

Napisano

Wystarczy znaleźć ten adres w google maps i tam się wyświetli adres w odpowiednim formacie, czyli:

S Phillip Dr

Mt Prospect, IL 60056

USA

Pamiętać należy o numerze budynku przed nazwą ulicy ;)
Napisano

Cyferki- " 1" piszemy tylko " I "

Cyferka - " 7 " piszemy tylko " 7 " bez przekreślania poziomą kreską .

I dziewiatke bez dolnego luku tak, by nie wygladala jak "g" ;)

Napisano

Ja zawsze pisałem jak w Polsce, jedynkę z daszkiem i 7 też z kreską ale za dużo listów do USA nie wysyłałem, raczej z USA do Polski. Dopiero jak komuś chciałem wytłumaczyć jakieś zadanie z matmy i był totalnie skołowany bo wszystkie moje jedynki wziął za siódemki zrozumiałem, że coś jest nie tak :P Generalnie najlepiej po prostu pisać wyraźnie i trzymać się tego jak cyfry wyglądają na kompie. Albo w ogóle wydrukować adres na kopercie lub użyć koperty z okienkiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...