georg700 Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Witam w zeszłym roku odwiedziłem US na 2 tygodnie, słyszałem, że urzędnik wbija mi pieczątkę i podpisuje jak długo mogę być w Stanach zjednoczonych, natomiast u mnie pod pieczątką jest tylko jakiś podpis i nic więcej. Załączam zdjęcielink --> https://www.dropbox.com/s/nknbr1uyjijzt7a/piecz%C4%85tka.jpg Po prostu chcę się upewnić, że nie będzie żadnych problemow, w tym roku także turystycznie odwiedzę USA, we wrześniu. p.s. - jeszcze jedno pytanie, czy mając wizę turystyczną mogę odwiedzać USA dowolną ilość razy w roku, natomiast nie przekraczając jednorazowo poł roku (daty, którą wbija mi urzędnik w paszporcie) ?
kzielu Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 p.s. - jeszcze jedno pytanie, czy mając wizę turystyczną mogę odwiedzać USA dowolną ilość razy w roku, natomiast nie przekraczając jednorazowo poł roku (daty, którą wbija mi urzędnik w paszporcie) ? Nie. Masz być więcej poza US niż w US.
Joyanna Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 Witam w zeszłym roku odwiedziłem US na 2 tygodnie, słyszałem, że urzędnik wbija mi pieczątkę i podpisuje jak długo mogę być w Stanach zjednoczonych, natomiast u mnie pod pieczątką jest tylko jakiś podpis i nic więcej. Załączam zdjęcie link --> https://www.dropbox.com/s/nknbr1uyjijzt7a/piecz%C4%85tka.jpg Po prostu chcę się upewnić, że nie będzie żadnych problemow, w tym roku także turystycznie odwiedzę USA, we wrześniu. p.s. - jeszcze jedno pytanie, czy mając wizę turystyczną mogę odwiedzać USA dowolną ilość razy w roku, natomiast nie przekraczając jednorazowo poł roku (daty, którą wbija mi urzędnik w paszporcie) ? Mozesz odwiedzac kiedy chcesz,ale pewnosci nie ma,ze cie wpuszcza jak bedziesz czesto przylatywala. A co do pieczatki to u mnie byla podobna,a dalsza czesc z data do kiedy odbila sie na visie i ciezko bylo dojrzec.
sly6 Napisano 21 Maja 2014 Zgłoś Napisano 21 Maja 2014 nie zupelnie moze odwiedzac rodzine kiedy chce nalezy zobaczyc czy na wklejce jest litera M w entres i czy nadal jest ta wklejka wazna nadal sa osoby ze dostaja wizy z entres jako 1 a co do latania czestego to co innego pobytu paru tygodniowe,czy np 1-3 miesiecznie a co innego prawie 6 miesieczne i znow chcesz leciec szybko
georg700 Napisano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 Sly - Entries - jest literka M , rozumiem, ze to dobrze ? Natomiast wiza jest na 10 lat.
sly6 Napisano 22 Maja 2014 Zgłoś Napisano 22 Maja 2014 to masz ta wklejke-wize wielokrotnego przekroczenia granicy.
jkb Napisano 25 Maja 2014 Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Gwoli scislosci, ten "jakis podpis" to nie podpis tylko twoj status imigracyjny, tj. "B2"
georg700 Napisano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2014 Dzięki Jakub - w życiu bym się nie domyślił pytanie, czy nie jest tak, że gdy ląduje w USA, facet powinien mi wbić do wizy datę, do której mogę tam być? Czyli w sensie, że gdy daty nie ma, oznacza to że mogę być do pół roku?
Rademedes Napisano 27 Maja 2014 Zgłoś Napisano 27 Maja 2014 Najlepiej to sprawdzic na I-94. Zajmie to mniej niz 2 minuty.
jkb Napisano 28 Maja 2014 Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 Dzięki Jakub - w życiu bym się nie domyślił pytanie, czy nie jest tak, że gdy ląduje w USA, facet powinien mi wbić do wizy datę, do której mogę tam być? Czyli w sensie, że gdy daty nie ma, oznacza to że mogę być do pół roku? Zaden ze mnie Jakub, ale niech bedzie Date nie zawsze wbijaja, i zazwyczaj gdy jej nie wbijaja to jest to 6 miesiecy. Sprawdz sobie online swoje I-94 i zobacz do kiedy wazne jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.