Dejmos Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Aha, dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Do wylotu jeszcze trochę czasu, ale jakoś przyszło mi to na myśl. I rozumiem, że miejsce kontroli dokumentów jest na widoku, po drodze itd.? Nigdy jeszcze się nie przesiadałam. Jezeli bedziesz podazac za znakami do Twojej bramki to w pewnej chwili natkniesz sie na kontrole. To w ich interesie jest, aby wszyscy pasazerowie przeszli taka kontrole, wiec nie ma mozliwosci jej ominiecia.
glimi Napisano 15 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Nie da sie nie trafic na kontrole gdyz nie ma innej drogi niz przez kontrole
bic Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Witam Będę nie długo odbywał swój pierwszy lot samolotem z przesiadka w Monachium lecę liniami Lufthansy ląduje na terminalu 2 i startuje też z tego samego do NYC czas na przesiadkę mam 1h15 min czy zdąży czy myśleć o zmianie rezerwacji ?
Joanna30 Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Zdążysz Ja miałam na przesiadkę 40 minut i zdążyłam.
Sonli Napisano 26 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 W trakcie moich podróży do USA zawsze miałam przesiadkę w Niemczech. Kilka razy we Frankfurcie. Zwykle odbywała się tylko kontrola paszportów i wizy, jednak w ostatnim roku oprócz wspomnianej kontroli, sprawdzali każdemu dokładnie bagaże podręczne (torebkę, torbę na laptopa i walizkę). Był też wykrywacz metalu i przeszukanie. Tak jakby druga odprawa przed lotem. Na moje pytanie dlaczego tym razem takie środki bezpieczeństwa - odpowiedziano, że u nich "zawsze" tak jest i że to dziwne, że ostatnim razem czegoś takiego nie miałam. Może mieli jakiś donos, albo co.
glimi Napisano 26 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2016 lecialem we wrzesniu i czegos takiego nie mialem. moi rodzice lecieli w sierpniu i tez takiego czegos nie mieli. Raz tylko trafilem na szkolenie psa.
Sonli Napisano 3 Marca 2016 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 Zdarzyło mi się to tylko raz. Ostatnim razem też nie miałam czegoś takiego. Było to dość niezwykłe. Dlaczego - no idea. Wiadomo, nawet gdyby coś było na rzeczy to takiemu szaraczkowi jak ja nic nie powiedzą.
new-age Napisano 13 Marca 2016 Zgłoś Napisano 13 Marca 2016 Cześć Czy 2godz.25min. wystarczy na przesiadkę z terminala 3 na 5 na lotnisku w Londynie (heathrow)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.