stefek99 Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Czesc, Posiadam obecnie wize B1 / B2 wazna do 2021. (bylem juz w USA w 2011 i dostalem wize na 10 lat) Za 2 tygodnie ponownie lece i zastanawiam sie jakie papiery / wnioski / formularze musze wypelnic przed wejsciem do samolotu? Dziekuje Michal EDIT: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ - czy moze to czy cos innego?
jabba1 Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Zadnych. Deklaracje celna w samolocie tylko.
stefek99 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Zadnych. Deklaracje celna w samolocie tylko. Czy mozesz potwierdzic? (link do oficjalnych materialow) Moi koledzy z biura wypelniaja esta i nie chcialbym sie obudzic z reka w nocniku. PS. Widze ze jestes na forum od 2008 i masz 130 postow wiec znasz sie na rzeczy
KaeR Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Czy mozesz potwierdzic? (link do oficjalnych materialow) Moi koledzy z biura wypelniaja esta i nie chcialbym sie obudzic z reka w nocniku. PS. Widze ze jestes na forum od 2008 i masz 130 postow wiec znasz sie na rzeczy Nie wypelniasz esta. To dla bezwizowego ruchu.
kzielu Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Czy mozesz potwierdzic? (link do oficjalnych materialow) Moi koledzy z biura wypelniaja esta i nie chcialbym sie obudzic z reka w nocniku. PS. Widze ze jestes na forum od 2008 i masz 130 postow wiec znasz sie na rzeczy Próbowałeś zajrzeć do linka który sam załączyłeś i sprawdzić czy : "You are a citizen or eligible national of a Visa Waiver Program country." ?
HRABIA-W Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 ESTA -tylko dla ruchu bez wizowego .Dla wizowych APIS ale to już przy zakupie biletu przewożnik wprowadza dane z paszportu -możesz sprawdzić u przewożnika czy wprowadził takie dane / moje rezerwację / o ile nie zrobił tego przy zakupie biletu i można ew. osobiście uzupełnić takie dane .
andyopole Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Kupowałem bilet online w KLM i nie bylo pytania o nr paszportu.
HRABIA-W Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 W przypadku rejsów do USA linie lotnicze są prawnie zobowiązane do przekazywania danych osobowych pasażerów władzom amerykańskim za pomocą systemu rejestracji danych osobowych pasażera (Advance Passenger Information System - APIS). Poza danymi z paszportu, należy podać również następujące informacje: Kraj stałego pobytu Adres pierwszego miejsca pobytu po przylocie do USA: Numer Ulica Miasto Stan Kod pocztowy Dane takie / jeśli nie zostały pobrane / zostaną uzupełnione podczas odprawy na lotnisku .Zobacz na stronie KLM czy można wpisać -uzupełnić w/w dane ,skróci to czas twojej odprawy na lotnisku .
andyopole Napisano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2014 Nic nie będę "zobaczal" ani uzupełniał. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Swoje prawa jako rezydent mam. Zeskanuja moją GC i wszystko tam jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.