stefek99 Posted June 2, 2014 Report Posted June 2, 2014 Czesc, Posiadam obecnie wize B1 / B2 wazna do 2021. (bylem juz w USA w 2011 i dostalem wize na 10 lat) Za 2 tygodnie ponownie lece i zastanawiam sie jakie papiery / wnioski / formularze musze wypelnic przed wejsciem do samolotu? Dziekuje Michal EDIT: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ - czy moze to czy cos innego?
stefek99 Posted June 3, 2014 Author Report Posted June 3, 2014 Zadnych. Deklaracje celna w samolocie tylko. Czy mozesz potwierdzic? (link do oficjalnych materialow) Moi koledzy z biura wypelniaja esta i nie chcialbym sie obudzic z reka w nocniku. PS. Widze ze jestes na forum od 2008 i masz 130 postow wiec znasz sie na rzeczy
KaeR Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Czy mozesz potwierdzic? (link do oficjalnych materialow) Moi koledzy z biura wypelniaja esta i nie chcialbym sie obudzic z reka w nocniku. PS. Widze ze jestes na forum od 2008 i masz 130 postow wiec znasz sie na rzeczy Nie wypelniasz esta. To dla bezwizowego ruchu.
kzielu Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Czy mozesz potwierdzic? (link do oficjalnych materialow) Moi koledzy z biura wypelniaja esta i nie chcialbym sie obudzic z reka w nocniku. PS. Widze ze jestes na forum od 2008 i masz 130 postow wiec znasz sie na rzeczy Próbowałeś zajrzeć do linka który sam załączyłeś i sprawdzić czy : "You are a citizen or eligible national of a Visa Waiver Program country." ?
HRABIA-W Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 ESTA -tylko dla ruchu bez wizowego .Dla wizowych APIS ale to już przy zakupie biletu przewożnik wprowadza dane z paszportu -możesz sprawdzić u przewożnika czy wprowadził takie dane / moje rezerwację / o ile nie zrobił tego przy zakupie biletu i można ew. osobiście uzupełnić takie dane .
andyopole Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Kupowałem bilet online w KLM i nie bylo pytania o nr paszportu.
HRABIA-W Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 W przypadku rejsów do USA linie lotnicze są prawnie zobowiązane do przekazywania danych osobowych pasażerów władzom amerykańskim za pomocą systemu rejestracji danych osobowych pasażera (Advance Passenger Information System - APIS). Poza danymi z paszportu, należy podać również następujące informacje: Kraj stałego pobytu Adres pierwszego miejsca pobytu po przylocie do USA: Numer Ulica Miasto Stan Kod pocztowy Dane takie / jeśli nie zostały pobrane / zostaną uzupełnione podczas odprawy na lotnisku .Zobacz na stronie KLM czy można wpisać -uzupełnić w/w dane ,skróci to czas twojej odprawy na lotnisku .
andyopole Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Nic nie będę "zobaczal" ani uzupełniał. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Swoje prawa jako rezydent mam. Zeskanuja moją GC i wszystko tam jest.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.