andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 4 godziny temu, cee napisał: Mnie osobiście to nie dotknęło więc nikt mnie nie obraża a święta to już chyba minęły, zwłaszcza w Stanach Ja świętuję do końca roku! Cytuj
andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 3 godziny temu, Jackie napisał: Mam znajomego który nie lubi pszenicy i robi kutię z ryżem Z braku pszenicy, w tym roku również złamałem rodzinna tradycję i użyłem kaszy jaglanej. Brakuje wprawdzie specyficznego, slodkawego posmaku pszenicy ale wzbogaciłem kutię dodatkową ilością miodu i wyszło OK. Cytuj
Amy Napisano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 9 minut temu, andyopole napisał: Z braku pszenicy, w tym roku również złamałem rodzinna tradycję i użyłem kaszy jaglanej. Brakuje wprawdzie specyficznego, slodkawego posmaku pszenicy ale wzbogaciłem kutię dodatkową ilością miodu i wyszło OK. Ja robie z farro, smakuje podobnie jak pszenica i jest ogolnie dostępna w sklepach typu sprouts, wholefoods itd. 1 Cytuj
andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 11 minut temu, Amy napisał: Ja robie z farro, smakuje podobnie jak pszenica i jest ogolnie dostępna w sklepach typu sprouts, wholefoods itd. Tyz piknie...! Cytuj
Joanna30 Napisano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 Kutia nie moje klimaty My mamy sałatkę ziemniaczaną do karpia Składniki: ziemniaki (gotowane w mundurkach, a dopiero potem obierane i krojone), cebula i ogórki kiszone. Do tego sól (a cebula wcześniej nasolona, żeby zmiękła), pieprz i śmietana, ewentualnie jogurt naturalny. Zjadamy tego tony Mam nadzieję, że mieliście udane Święta! Ja byłam u siostry. Było fajnie, zwłaszcza z jej trzema urwisami Bez szwagra byłoby jeszcze lepiej Cytuj
andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 3 minuty temu, Joanna30 napisał: .... Bez szwagra byłoby jeszcze lepiej Moher tak jak moj? Cytuj
Joanna30 Napisano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 4 minuty temu, andyopole napisał: Moher tak jak moj? Raczej nieogar. Totalny. O mentalności pięciolatka. Skarży się na dzieci do żony, o wszystko się pyta, prowokuje dzieci... Jak dziecko. Serio. Toleruję go ze względu na siostrę, podobnie jak rodzice. Ma też niestety skłonności moherowe, ale siostra z tym walczy Cytuj
andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 3 minuty temu, Joanna30 napisał: Raczej nieogar. Totalny. O mentalności pięciolatka. Skarży się na dzieci do żony, o wszystko się pyta, prowokuje dzieci... Jak dziecko. Serio. Toleruję go ze względu na siostrę, podobnie jak rodzice. Ogar to pies z klasą. Nieogar to taki przy budzie, łańcuchowy. Dobra metafora? Cytuj
Joanna30 Napisano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 3 minuty temu, andyopole napisał: Ogar to pies z klasą. Nieogar to taki przy budzie, łańcuchowy. Dobra metafora? Hmm... Psu (czy to przy budzie, czy z klasą) wiele rzeczy można wybaczyć. Dorosłemu, wykształconemu facetowi już nie. Zwłaszcza braku podstawowej wiedzy o świecie i o życiu Metafory nie zrozumiałam Ale może to dlatego, że się przejadłam Cytuj
andyopole Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 Ja sobie dziś zrobiłem głodówkę więc moje myśli szybują lżej. Moj szwagier też zdurnial, jest taki program w TVPis wieczorem. Nie pamiętam tytułu, obezwladniajaco głupia podróbka Szkła Kontaktowego. On to pasjami ogląda i zarykuje się ze śmiechu. Gdy go pytam jak on, wykształcony człowiek, inżynier, może brać te bzdury za dobra monetę on zaczyna te moherowe gadki o tym ze Niemcy nas wykupili, itp. A sam pracuje dla Niemca (we Wroclawiu), dużego producenta elektroniki zawodowej. Mowie mu, robisz tam, podgladnij dobrze, szkoły masz różne pokończone , wymysl jakis nasz, narodowy sensor, lepszy od tych, ktore sprzedajesz. No i on nic nie odpowiada bo na to jest za glupi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi