Gość alik Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 To sa 3 rozne sytuacje: Pierwsza to polak wytykacjacy innemu polakowi z tego jak mowi poprawnie po angielsku. Drugi to polak wytykajacy amerykaninowi jak sie mowi poprawnie po angielsku. Trzecia to poprawienie amerykanina jak sie powinno nazwac danie z Polski. Zalozyles blednie, ze poprawiam polakow, a nie, bo amerykanow. Te niekonczace sie domysly w moja strone sa naprawde niepotrzebne, bo tylko zmieniaja temat. Tak sie sklada, ze sa rozne opinie, pytanie tylko, czy potrafisz dac innym je wyrazic bez niekonczacego sie debatowania o to, "kto ma racje", bo na forum wyrazane sa glownie wlasnie opinie i jest ich tyle, ile jest ludzi. Wlaczam ukrywanie postow od Was dwojga, wiec nie odpisujcie juz do mnie, bo tego nie zobacze i nie chce, zebyscie sie niepotrzebnie pocili produkujac wymyslne zaczepki w moja strone. Wole rozmawiac z ludzmi, ktorzy wyrazaja swoje odmienne zdania bez niepotrzebnej zlosliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 No super, dyskusja sie konczy bo glowny dystkutant sie obrazil i wylaczyl Bardzo dorosle podejscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Ja to juz po raz drugi trafiam do jej ignora (kiedys to sie plonkownica nazywalo , starsi pamietaja). Wyrozniony sie czuje. :> A ja chcialem powiedziec, ze kupowalem bilet na lot do Polski, na szczescie nie z USA a z Cypru i choc trzy razy sprawdzalem date, to wylot mam o 3:40 rano. Tak sobie ubzduralem, ze przeciez nic o tej godzinie nie lata, to musi chodzic o 15:40. Jak przyszedl mail z potwierdzeniem zauwazylem swoj blad. Najpierw serce podeszlo mi do gardla i pewnie zbladlem. Bylem gotowy kupic kolejny bilet bo to LOT Economy Saver, wiec umarl w butach, ale po sprawdzeniu kolejny bezposredni lot jest dwa dni pozniej, a inne loty w tym samym dniu sa conajmniej dwa razy drozsze i minimum 6 (a srednio 10) godzin z przesiadka, dwoma i noclegiem na lotnisku przesiadkowym. Chyba sie starzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 ach, plonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 To Cypr bedziesz zwiedzal? Czy tak tylko po drodze? Bo mnie bardzo ciagnie w te rejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dublin Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No tak dla Polonii na emigracji problemem jest jak sie wymawia pierogi poprawnie i ten problem spedza im sen z powiek tu obecnym haha, chca w ten sposob naprawiac swiat i szerzyc patriotyzm... hihi. W kwestii emigracji a szczegolnie multikulti to jednak sprawa wyglada nieco inaczej i inne problemy z tym zwiazane, pisalem o tym w jednym watku ale moderacja tego forum jak i to w parlamecie eu zakonczyla mozliwisc wypowiedzi - zamykajac watek. Obecnie w europie w we francji, belgii, niemczech w tej chwili to mozna powiedziec ze jest tam od kilku miesiecy stan wojenny, bo ta arabska cholota co troche przeprowadza zamach lub lata jakis idiota z maczeta terroryzujac ulice. A szulc z reszta bandy parlamentu eu twierdzi ze problemem w europie jest demokracja w Polsce, zamykajac usta np Korwinowi czy innym gdy wytyka im ta wlasnie idiotyczna polityke. To jest mozna powiedziec podobna ignorancja jak problem pierogow tu na forum hihi... U szwabow jak to moj kolega powiedzial po przyjeciu imigrantow tego samego dnia po ich przyjeciu w sklepie w ktorym on pracuje (jest to chyba 4 na swiecie sklep adidasa doszlo do 4 prob kradziezy przez osobnikow pochodzacych z tych wlasnie obozow), takze czyjas argumentacja ze nie trzeba sie stosowac do norm kraju do ktorego sie przybywac to hmm no comment. Jak to kolega z monachium powiedzial odkad to bydlo zostalo tu zakwaterowane to strach jest chodzic w rejonie ich miejsca zakwaterowania bo niszcza kradna i zaczepiaja starszych kobiety i dzieci. Robia to bo moga bo polityka merkel i tej reszty idiotow im na to pozwala, natomiast w swoim kraju juz dawno by mu leb ucieto lub zastrzelono. Dzieki temu idiotyzmowi wyzej wymienione kraje maja wojsko na ulicach. Czy to normalnie? A ta jebana unia chce Polsce zablokowac dotacje ktorych to w 2016 roku zostalo przekazanych do Polski 1% tego co im w tym roku wpacilismy. szulc pieprzy cos o solidarnosci itp tzn chodzi mu o to zeby u nas takze zostal wprowadzony stan wojenny z wojskiem na ulicac i zebysmy przejeli najgorsza czesc choloty ktora oni zaprosili a teraz chca wyslac do Polski. A polska emigracja w USA mi tu o "pierogis" nawija jakby sie dla nich swiat mial skonczyc. Jestes na emigracji to nie zapominaj kim jestes, przestrzegaj norm kraju w ktorym zyjesz bo w koncu to ty chcesz tam zyc, oni cie nie potrzebuja i nie badz pierogowym ignorantem bo na swiecie sa wieksze problemy o ktorych ciotowaty swiat zachodni boi sie mowic w mysl pieprzonej poprawnosci politycznej. Od ostatniego mojego postu i wypowiedzi w tym temacie ciagle slysze praktycznie co pare dni o jakims zamachu w niemczech francji itp. Muzlumanie zlamali tabu zabijajac 80 letniego ksiedza na mszy w kosciele. Co tchorze francuzi zrobili nic wielkie ku..a NIC, jakby ubic im immama to by francja plonela az zygac sie chce. Jeszcze jedno kolega stwierdzil ze niemieckie spoleczenstwo jest jak kon z klapkami na oczach jak rzad powie mamy robic to, to wszyscy sie sluchaja i robia co powiedzial rzad, dlatego wlanie dali sie omamic hitlerowi ktory ich pociagnol do kleski, bo brak im mozgow zarowno dawniej jak i teraz gdy merkel nimi rozporzadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 ach, plonk A i tak w komentarzach jej wyjde. ;P To Cypr bedziesz zwiedzal? Czy tak tylko po drodze? Bo mnie bardzo ciagnie w te rejony. Jak to Tym w Rejsie mowil: sluzbowo. Przylot w niedziele wieczorem, wylot w srode nad ranem... Jedyny dzien kiedy mozna cos zrobic to poniedzialek, no i moze troche wtorku wiec raczej nie opowiem jak jest na Cyprze. Chcialem zmaksymalizowac czas na Polske, bo dostalem pozwolenie od szefa na powrot poprzez Warszawe... dwunastodniowy. Pomogl argument, ze bilet VA-LCA-VA kosztuje $2300 a bilet VA-LCA i potem WAW-VA kosztuje $950, a byl okres, gdzie byly po $650. Musialem tylko dokupic bilet LCA-WAW za $175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No tak dla Polonii na emigracji problemem jest jak sie wymawia pierogi poprawnie i ten problem spedza im sen z powiek tu obecnym haha, chca w ten sposob naprawiac swiat i szerzyc patriotyzm... hihi. W kwestii emigracji a szczegolnie multikulti to jednak sprawa wyglada nieco inaczej i inne problemy z tym zwiazane, pisalem o tym w jednym watku ale moderacja tego forum jak i to w parlamecie eu zakonczyla mozliwisc wypowiedzi - zamykajac watek. Obecnie w europie w we francji, belgii, niemczech w tej chwili to mozna powiedziec ze jest tam od kilku miesiecy stan wojenny, bo ta arabska cholota co troche przeprowadza zamach lub lata jakis idiota z maczeta terroryzujac ulice. A szulc z reszta bandy parlamentu eu twierdzi ze problemem w europie jest demokracja w Polsce, zamykajac usta np Korwinowi czy innym gdy wytyka im ta wlasnie idiotyczna polityke. To jest mozna powiedziec podobna ignorancja jak problem pierogow tu na forum hihi... U szwabow jak to moj kolega powiedzial po przyjeciu imigrantow tego samego dnia po ich przyjeciu w sklepie w ktorym on pracuje (jest to chyba 4 na swiecie sklep adidasa doszlo do 4 prob kradziezy przez osobnikow pochodzacych z tych wlasnie obozow), takze czyjas argumentacja ze nie trzeba sie stosowac do norm kraju do ktorego sie przybywac to hmm no comment. Jak to kolega z monachium powiedzial odkad to bydlo zostalo tu zakwaterowane to strach jest chodzic w rejonie ich miejsca zakwaterowania bo niszcza kradna i zaczepiaja starszych kobiety i dzieci. Robia to bo moga bo polityka merkel i tej reszty idiotow im na to pozwala, natomiast w swoim kraju juz dawno by mu leb ucieto lub zastrzelono. Dzieki temu idiotyzmowi wyzej wymienione kraje maja wojsko na ulicach. Czy to normalnie? A ta jebana unia chce Polsce zablokowac dotacje ktorych to w 2016 roku zostalo przekazanych do Polski 1% tego co im w tym roku wpacilismy. szulc pieprzy cos o solidarnosci itp tzn chodzi mu o to zeby u nas takze zostal wprowadzony stan wojenny z wojskiem na ulicac i zebysmy przejeli najgorsza czesc choloty ktora oni zaprosili a teraz chca wyslac do Polski. A polska emigracja w USA mi tu o "pierogis" nawija jakby sie dla nich swiat mial skonczyc. Jestes na emigracji to nie zapominaj kim jestes, przestrzegaj norm kraju w ktorym zyjesz bo w koncu to ty chcesz tam zyc, oni cie nie potrzebuja i nie badz pierogowym ignorantem bo na swiecie sa wieksze problemy o ktorych ciotowaty swiat zachodni boi sie mowic w mysl pieprzonej poprawnosci politycznej. Od ostatniego mojego postu i wypowiedzi w tym temacie ciagle slysze praktycznie co pare dni o jakims zamachu w niemczech francji itp. Muzlumanie zlamali tabu zabijajac 80 letniego ksiedza na mszy w kosciele. Co tchorze francuzi zrobili nic wielkie ku..a NIC, jakby ubic im immama to by francja plonela az zygac sie chce. Jeszcze jedno kolega stwierdzil ze niemieckie spoleczenstwo jest jak kon z klapkami na oczach jak rzad powie mamy robic to, to wszyscy sie sluchaja i robia co powiedzial rzad, dlatego wlanie dali sie omamic hitlerowi ktory ich pociagnol do kleski, bo brak im mozgow zarowno dawniej jak i teraz gdy merkel nimi rozporzadza... Kurcze, zmarnowales taki fajny post w lekkim watku off-topowym, gdzie z tej calej Polonii jedna osoba toczy wojny o poprawne wymawianie slowa pierogi. Ale kurcze jestem po Twojej stronie. Moj problem polega na tym, ze jedyne multi-kulti w mojej okolicy to w sumie ja. Czasem wieczorem jak biegam to mam Urban-kulti, ale to kulti moze mi zrobic z d*py jesien sredniowiecza jak zwolnie za bardzo bieg, wiec im odpuszczam. Z meczetami tez mam problem, bo patrolujac w czynie obywatelskim zadnego nie widzialem... stad w sumie moge powiedziec: rozkaz wykonany. Drugi problem: wielu moich znajomych to muzulmanie. Troche glupio ich nagle pobic. To, ze sa czesto lepiej wyksztalceni i uposazeni, i mniejsza z nich esktrema religijna niz ja tez nie pomaga. A tak na powaznie, wiekszosc z nas to nie sa idioci i kazdego dnia w radiu, telewizji, gazetach widzimy co sie dzieje. Nie oswieciles nas. Nie ma tygodnia, zeby w miastach, gdzie zyja moi znajomi cos sie nie stalo. Jak sie czyta takie posty jak Twoje, to dochodze do wniosku, ze jesli tak mysli wiekszosc, czyli analiza spod sklepu spolem, to trzeba robic zapas kijow i kamieni, bo to bedzie bron uzywana w IV wojnie swiatowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 " Moj problem polega na tym, ze jedyne multi-kulti w mojej okolicy to w sumie ja." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lochraven Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 KaeR, nie zapominaj, że jestem jeszcze ja! Hampton Roads Polish Strong Fuck Yeah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi