Misuzu Napisano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Rzeczywiście.... Całe zycie w błędzie w gimnazjum ktoś mi powiedział ze to perfect i tak zapamiętałam XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 ...dziś wieczorem ide na kolacje do przyjacioł gdzie będą członkowie zespołu "Mister Zub". Starsi forumowicze może nawet pamiętają piosenkę pod tytułem "Tu jest mój kawałek podłogi". boszzzz! strasznie bym chciala te ekipe kiedys spotkac. przez nich, czy raczej dzieki nim, zaczelam sluchac pozniej ska:) kartka dla waldka:) nie gniewaj sie waldek, ten tramwaj jest naprawde twoj! a reszta moja! bede dzisiaj spiewac na cale gardlo! i nawet kiedys widzialam ich na zywo, chyba na ktoryms jarocinie, ale reki nie dam sobie za to obciac, bo z wiekiem mi sie niektore wspomnienia zamazuja... o kawie nie bede sie wypowiadac, bo mam jak najgorsze zdanie. moj wlasny amerykanski maz mowi, ze to ass-water, ja uzywam zdecydowanie ostrzejszego jezyka:/ pije kawe tylko upichcona w domu, najchetniej z francuskiej zaparzarki, bo nawet ekspres, ktory dala nam tesciowa, nie ma koszyczkow na kawe dosc duzych, zeby cos mocniejszego wyprodukowac:/ (a mialam o kawie sie nie wypowiadac...) poki co pozdrawiam z wywczasow na wschodnim wybrzezu jak ktos nie ma co z kasa zrobic, polecam bardzo american vacationland czyli maine - sama jestem na goscinnych wystepach u rodziny, ktora tu mieszka z dziada (czy pradziada, wole nie ryzykowac;)) - ocean przyjemnie chlodny, ale to chyba jedyny wspolny mianownik z naszym kochanym baltykiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Idac na impreze nie wiedzialem za wiele. Na spotkaniu byl tylko jeden czlonek zespolu "mister Zoob". To ten, ktory grywal taka charakterystyczna solowke na chrapiacym saksofonie. Okazalo sie ze mieszka calkiem blisko mnie. Na imie ma Grzegorz a poniewaz od razu przeszlismy na "ty" nie zapamietalem nazwiska. Bedzie wiedziala znana nam z forum "Violonczela" bo zna go troche lepiej niz ja. W tajemnicy powiem Wam ze Violonczela robi bardzo dobre faszerowane grzyby. Prawie tak dobre jak moje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 uwaga ! jako nauczyciel angielskiego mozesz tez dobrze zarabiac ! Przez ostatnie tygodnie czytalam sporo o Korei i o pracy jako nauczyciel jezyka angielskiego. Niestety jesli o mnie chodzi nie wyglada to tak rozowo. Jesli mialabym amerykanski paszport to moglabym powiedziec, ze angielski to moj native language i nikt by sie nie przyczepil, ale nie mam. Jednym z wymagan jesli chodzi o zdobycie wizy pracowniczej i zatrudnienie sie w szkole jako nauczyciel angielskiego jest: A passport from one of the following countries: Canada, The U.S., The U.K., Ireland, Australia, New Zealand, or South Africa. Rozmawialam tez z kilkoma Amerykankami, ktore w Korei byly i mowily ze znalezienie pracy nawet w bazie wojskowej jesli nie jest sie Koreanczykiem graniczy z cudem, bo Koreanczycy sa traktowani priorytetowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misuzu Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Paulina a tak mnie zastanawia jedna rzecz.... Ty masz zielona kartę... Czy możesz dwa lata przebywać poza USA? Nie jest czasem tak ze musisz co najmniej pol roku mieszkać w USA zeby kartę utrzymac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Bede w bazie amerykanskiej i nie bedzie to mialo znaczenia dla mojej zielonej karty. Z military families wszystko jest troche inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Bede w bazie amerykanskiej i nie bedzie to mialo znaczenia dla mojej zielonej karty. Z military families wszystko jest troche inaczej. To jedno - drugie to czasem nie przysluguje sie expedited citizenship z 319.a czy 319.b czy jak to sie tam nazywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misuzu Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Aaa rozumiem. To dobrze, ze tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 wiecie, ze pamietalam to nazwisko? ale nie chcialam wklejac, bo w koncu nie moje;) na wschodzie leje deszcz, wiec grzebie w odmetach internetu widzieliscie to? comcast embarrassing customer service call Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 To jedno - drugie to czasem nie przysluguje sie expedited citizenship z 319.a czy 319.b czy jak to sie tam nazywa ? A to zalezy chyba. Jak sie jest commander sponsored to wszystko powinno byc git, czy sie myle? Bo na poczatku mielismy taki plan zeby on pojechal na rok, a ja pojechalabym bez wiedzy armii, ale to juz mialoby wplyw na moja GC - zapewna bym ja utracila. Nie wiem jeszcze co bedzie z moim wyjazdem... dowiem sie za miasiac/dwa, poki co tylko poszla aplikacja o commander sponsorship. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi