kzielu Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Nie wiem w tym momencie, czy robicie sobie jaja, czy nie. Na prawdę oczekuję szczerych odpowiedzi. To przyjedz jako turysta i sam zobacz. Bo poki co ewidetnie obejrzales pare glupich filmow.
Michalluczkowski Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Serio to już ostatnie pytanie
Amy Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Mi sie zyje dobrze , ale wczesniej mieszkajac w PL czy w UK tez zylo mi sie dobrze teraz mam dalej do rodziny w PL, gdyby nie maz, dom itd wybralabym zycie gdzies w Europie np. Amsterdam Dobra, rozumiem was. A teraz normalniej: Jak wam ram się żyje?
Michalluczkowski Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Możliwe, że to się spełni. W himnazjum (moim) nie wiem jak z innymi, będą wymiany do NY, także wszystko przede mną Jeśli mi się uda, to chyba Chicago. Ale najpierw sluceum, studia u duuuuuużo nauki, wszystko aby była praca Także dzięki za odpowiedzi. Za kilka lat się może odezwę Do zobaczenia
katlia Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 "Nie wiem w tym momencie, czy robicie sobie jaja, czy nie. Na prawdę oczekuję szczerych odpowiedzi." A wiec, zacznijmy od tego, ze nie mozesz sobie ot, przyjechac i tu zamieszkac na stale. To nie UE. Jest tylko kilka sposobow na legalna imigracje – naprzyklad malzenstwo z amerykanka/amerykaninem – i od tego powinienes zaczac lekture. Pozatym, nikt ci nie doradzi co studiowac bo realia rynku ciagle sie zmieniaja. Tak samo z miejscem zamieszkania - to zalezy od twojego wyksztalcenia i umiejetnosci, i rynku. Za 6 lat, kiedy skonczysz nauke, wszystko moze sie zmienic. Ja bym radzila jednak planowac na studia w Polsce lub gdzies w UE, potem ewentualny wyjazd za granice (ale w europie) gdzie mozesz bez problemu zyc i pracowac legalnie. Jezeli w trakcie studiow nadal marzysz o USA, przyjezdzaj na Work & Travel i sam zobacz czy ci sie tu podoba.
Michalluczkowski Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Studiować chcę w Polsce, przyjechać do Stanów po pracę i ew. rodzina ;) Chyba zdecyduję się na medycynę. Ten kierunek od zawsze ma wzięcie
KaeR Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Studiować chcę w Polsce, przyjechać do Stanów po pracę i ew. rodzina ;) Chyba zdecyduję się na medycynę. Ten kierunek od zawsze ma wzięcie Pewnie, wybierz kierunek, ktory wymaga duzo certyfikacji i proceduralnie jest ciezki do przeniesienia, bo to ze sobie po medycynie przyjedziesz praktykowac z buta, to zapomnij.
Michalluczkowski Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Z językiem, Powtarzam, za 4 lata - perfekcja. Idę właśnie do gimnazjum prywatnego. Do którego stypendium wygrałem w dyktandzie z angielskiego. 2 miejsce na Lubelszczyźnie. Dodatkowo prywatny angielski - to chyba dobrze wróży To jaki kierunek nie wymaga "przeniesienia"?
KaeR Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Z językiem, Powtarzam, za 4 lata - perfekcja. Idę właśnie do gimnazjum prywatnego. Do którego stypendium wygrałem w dyktandzie z angielskiego. 2 miejsce na Lubelszczyźnie. Dodatkowo prywatny angielski - to chyba dobrze wróży To jaki kierunek nie wymaga "przeniesienia"? Wiesz, wielu ludzi co wyemigrowali przez prace ktorych znam, to nie sa jacys geniusze, ktorzy harowali przez cale liceum czy studia. Ja mialem same troje w liceum (z przyczyn rozrywkowych, bo matma i fizyka nie sprawiala mi problemow) a na studiach bylo: pan da 3-. O ironio zostalem profesorem. Wiedza jest wazna, ale nie najwazniejsza.
katlia Napisano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2014 Medycyne jest trudno (i drogo) przeniesc, ale nie jest to niemozliwe. Studia techniczne, i praca w zawodzie technicznym w tej chwili sa stosunkowo latwe do "przeniesienia" - komputery, inzynierstwo, finanse, itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.