Skocz do zawartości

Visa Waiver Program

Wiktorbenjamin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc wszystkim jestem nowy na forum wiec niewiem czy juz byl taki temat. Jestem obywatelem kraju ktory lata w programie vwp. czy wylatujac bez wizowo moge zmnienic moj status na studencki po przylocie do usa I czy poprzez szkole lub prace moge zalegalizowac moj pobyt. dzieki sliczne za wszelkie odpowiedzi

Napisano

Nie jestem na 100% pewny wiec nie traktuj tego co powiem jako wyrocznie.

Z tego co do mnie doszly sluchy to fakt ze jedna z "zalet" program bezwizowego jest brak mozliwosci zmiany status podczas pobytu w USA.

Napisano

Nie jestem na 100% pewny wiec nie traktuj tego co powiem jako wyrocznie.

Z tego co do mnie doszly sluchy to fakt ze jedna z "zalet" program bezwizowego jest brak mozliwosci zmiany status podczas pobytu w USA.

True true. Są wyjątki, ale tak rzadkie jak dziewica na Woodstocku.

Napisano

czesc wszystkim jestem nowy na forum wiec niewiem czy juz byl taki temat. Jestem obywatelem kraju ktory lata w programie vwp. czy wylatujac bez wizowo moge zmnienic moj status na studencki po przylocie do usa I czy poprzez szkole lub prace moge zalegalizowac moj pobyt. dzieki sliczne za wszelkie odpowiedzi

Nie. Poza tym na VWP jest tylko 90 dni i po tym już o żadnej zmianie statusu przez studia albo prace nie na mowy.

Napisano

dzieki wielkie czyli lipa dla mnie ale moze jak bym znalazl zone amerykanke to moze bym mogl zostac tam :)

Amerykanki będą majtki ściągały przez głowę na perspektywę Twego zawitania..

Napisano

dzieki wielkie czyli lipa dla mnie ale moze jak bym znalazl zone amerykanke to moze bym mogl zostac tam :)

Ozenic sie mozesz, wszak nikt Ci nie zabroni ale nie zmienisz status z turystycznego na malzenski. Musisz wrocic na ojczyzny lono i przejsc normalna procedure na GC. Nie pamietam, wiza K1 albo jakos tak.

Napisano

Ozenic sie mozesz, wszak nikt Ci nie zabroni ale nie zmienisz status z turystycznego na malzenski. Musisz wrocic na ojczyzny lono i przejsc normalna procedure na GC. Nie pamietam, wiza K1 albo jakos tak.

To chyba moze zrobic z USA jesli sie zmiesci w 90 dniach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...