furbo Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Witam, chcę ubiegać się o wizę turystyczną i w 5-6 miesiącu ciaży wylecieć z mężem na 3 tygodniowy urlop. Rozmowy w ambasadzie się nie obawiam - byłam 10 lat temu i wróciłam w terminie, mąż ma wizę turystyczną aktualną, był już na krótkim wyjeździe, oboje pracujemy, dużo podróżujemy po świecie, a ciąży jeszcze nie widać. Obawiam się tylko spotkania z pracownikiem imigracyjnym już w USA. Czy ktoś ostatnio leciał w widocznej ciąży? Jakieś spostrzeżenia? Z góry dzięki za odpowiedź.
kzielu Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Mozesz zostac odeslana spowrotem - anchor baby.
kzielu Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 Oczywiscie. Chocby na VJ - nie raz i nie dwa. W dodatku jeszcze delikwentki konczyly w immigration jail i byly placze jak to strasznie sa ciezarne traktowane przez CBP.
dareknow0 Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Odsyłanie już z lotniska kobiet w zaawansowanej ciąży jest w USA regułą i to nie są rzadkie przypadki. Urzędnicy na lotnisku są uczuleni na tego typu sytuacje ,doskonale wiedzą ,że kobiety przyjeżdżają tutaj rodzić dzieci aby dać im dożywotnio Amerykańskie obywatelstwo. Koszt porodu to zaledwie około $10 tyś. więc rodzice często inwestują taką kwotę -bo warto. Kiedyś oglądałem w amerykańskiej telewizji film o pracy urzędników na lotnisku.Już od momentu wyjścia z samolotu do rękawa pasażerowie są obserwowani przez pracowników urzędu imigracyjnego i przez kamery .Zanim dojdziesz do okienka to urzędnik już może dostać informacje ,że dany pasażer jest w jakiś sposób dla nich podejrzany.System jest bardzo ciekawy i sprawny .
furbo Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Chciałam poleciec na urlop do Indonezji, ale lekarz polecił mi w tym roku bardziej cywilizowane miejsce, ze względu na mój stan, a tu się okazuje, że Ameryka to jednak dziki kraj... A można w jakiś sposób im udowodnić, że chcę tylko na te 3 tygodnie? Czy z góry skreślają? Chcę tylko na urlop
kig Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Nie da sie tego "udowodnic" bo jaka gwarancje ma urzednik ze jak cie wpusci to sobie pobytu nie przedluzysz? Bo jesli mialby wierzyc ci na slowo to co druga meksykanka przyjezdzalaby tutaj w ciazy na "3tygodniowy urlop" lol To nie chodzi o to, ze ktos ma cos osobiscie przeciwko tobie, ale nawet tu na forum zdazaly sie pytania "czy jesli pojade urodzic dziecko w usa to czy da mi to obywatelstwo?". I wlasnie przez takich ludzi zwykli turysci maja po prostu pod gorke...
katlia Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 Furbo, US nie jest dzikim krajem, ale krajem ktory probuje sie bronic przed DOSLOWNIE tysiecy ludzi ktorzy co tydzien przyjezdzaja tu nielegalnie -- w tym kobiety ktore przyjezdzaja tu rodzic. Czyta sie o calych ogromnych luksusowych domach gdzie mieszkaja ciezarne, bogate kobiety z Azji ktore przyjechaly tu tylko po to zeby dziecko mialo obywatelstwo.
kzielu Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 To ja jeszcze zasieje ziarnko watpliwosci - w 6-ym miesiacy ciazy kilkunastogodzinny lot samolotem na urlop ? Serio - urlop ? Btw - zeby bylo jasne, to obywatelstwo dziecka rodzicom absolutnie nic nie daje dopoki dziecko nie skonczy 21 lat.
Gucio Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2014 No troche to podejrzane. Jak chcesz wypoczac to lec do Chorwacji, Grecji, Hiszpani lub Turcji a nie do USA. Jak jak bym bylo urzednikiem na lotnisku to bym od razu pomyslal o tym co kisielu napisal. A jezeli juz tak bardzo sie upierasz przy wylocie do usa, to oszczec sobie problemow i kosztow to lec przez Irlandie. Tam jest odprawa imigracyjna przez wejsciem do samolotu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.