Skocz do zawartości

Mięso Wołowe Na Rolady


kivvi0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałam znajomym pokazac kawałek Polski gotując im śląski obiad ale napotkałam pewien problem, mianowicie nie wiem jakie mięso wołowe i gdzie je najlepiej kupić.

Spotkałam się jedynie z mięsiem wołowym nazwanym (powszechnie) 'steak' oczywiście wygodnie pokrojone w gotowe porcje, gotowe do wrzucenia na ruszt. Nie wiem jednak czy taki typowy steak nada sie na rolady?

Czy ktoś może mi pomóc w tej kwestii?

Napisano

ok a możesz polecić w jakim sklepie kupić najlepiej? W sieciówkach bedzie? czy lepiej wybrac sie do jakiegoś mięsnego i tam popytac? Obecnie jestem w dosyc malym miescie wiec moze byc ciezko z jakims konkretnym sklepem mięsnym.

co to kapusty to na razie się nią nie przejmuje bo rolady pochłonęły większośc moich zmartwień :) planowałam zrobic wersje bez ale co to za obiad bez modrej ;)

Napisano

Kupisz w każdym sklepie. Cena zazwyczaj będzie wyznacznikiem jakości. Trzeba patrzeć bo bywa ze tanszy z nazwy kawalek chabaniny może być kawałkiem fajnego pieczeniowego miesa, które tez dobrze się nadaje na rolady. Kupuje się oczyma a nie wg sklepowej etykietki

Kapusty nie odpuszczaj bo to niezbędny dodatek a już kluski slaskie sa absolutnie niezastąpione...!!!

Napisano

Ja kupuje w costco wolowe, ktore nie wyglada jak stek, ale lezy tuz obok w dziale miesnym - dwa grubsze okragle kawalki na jednej tacce za ok $20. Nie wiem jak sie nazywaja, ale po rozbiciu I marynowaniu, przyprawianiu wychodza mi z nich bardzo dobre rolady ( w moich stronach zwane zrazikami, a do nich obowiazkowo buraczki na cieplo).

Kupuj kazde mieso wolowe, ktore da sie pokroic na plastry I rozbic I bedzie ok.

Napisano

A do czego tu administrator?

Coś mi umknęło?

No chyba tak . To jest forum dot.tematów USA czy forum na wszystkie tematy ? Niedługo ktoś zapyta ile zużywa się jednorazowo papieru toaletowego.Czy tematy inne niż przypisane do tego forum nie powinny być natychmiast usuwane ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...