Skocz do zawartości

Proces Paszportu Usa

haxo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w czerwcu otrzymałem wizę imigracyjną i teraz jestem w USA. 2 lipca złożyłem wniosek o przyznanie paszportu USA opłata wynosiła 210$ i 50$ za przyśpieszenie i miał przyjść do 3 tyg i jeszcze nie przyszedł nie wiem jak długo jeszcze muszę czekać. Przy składaniu tego wniosku zabrali mi polski paszport a w nim miałem tą wizę. W dodatku do tej pory nie przyszła mi jeszcze zielona kartka tylko jakieś pismo że muszę wpłacić 165$ bo inaczej nie dostanę zielonej karty nie wiem o co chodzi bo z tego co wiem za zieloną kartę nie ma opłat, czy w ogóle potrzebuję tą kartę i czy powinienem zapłacić ? Teraz nie mam nawet żadnych dokumentów a czas leci a nic nie wiem. Pomocy.

Napisano

haxo od dobrych paru tygodni piszemy ze nalezy zaplacic te 165 dol za wydanie GC plastikowego

taka nowosc wprowadzili i bez tej oplaty nie zostanie Ci wydana GC.

chyba ze czekasz na paszport to nie plac za GC :)

Napisano

Jak mogę uzyskać Social Security Number bo jest on potrzebny do sprawdzenia statusu paszportu online, ten numer otrzymuje się ze zielona kartą czy wraz z paszportem ?

Napisano

Jak mogę uzyskać Social Security Number bo jest on potrzebny do sprawdzenia statusu paszportu online, ten numer otrzymuje się ze zielona kartą czy wraz z paszportem ?

Ani z jednym ani z drugim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...