sly6 Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Aneta a czasami nie dostaje sie wogole GC jak wyjdzie ze wiza turystyczna sluzyla do legalizacji pobytu...i sam tez wjazd temu sluzyl.. jak widze troche przepisy znasz ale nie zbyt dobrze... Te 40 kwartalow to jest 10 lat pracy lub tez ktos dostaje obywatelstwo USA. Jak nie wyslesz pozwolenia na prace to numeru nie dostaniesz SSN ,okres oczekiwania na pozwolenie to jest 90 dni od chwili kiedy urzad dostanie Twoje papiery. jak juz dostaniesz pozwolenie na prac to idziesz do najblizszego biura SSN i tam zalatwiasz numer http://www.ssa.gov/
aneta0605 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Tak, zdaje sobie z tego sprawe, ale to wszystko wyszlo spontanicznie. Mialam wracac do Pl, trzymaly mnie tam pewne sprawy, ale Los sprawil, ze tutaj zostalam... z tego co czytalam, to jest to wybaczane jesli malzenstwo zostaje zawa rte z milosci, a nie tylko do celow imigracyjnych.. Czy znacie osoby, ktore dostaly odmowe gc? My mamy czysta przeszlosc, zadnych malzenstw, rozwodow, dzieci, jestesmy mlodzi.. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakis komplikacji
Joyanna Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Tak, zdaje sobie z tego sprawe, ale to wszystko wyszlo spontanicznie. Mialam wracac do Pl, trzymaly mnie tam pewne sprawy, ale Los sprawil, ze tutaj zostalam... z tego co czytalam, to jest to wybaczane jesli malzenstwo zostaje zawa rte z milosci, a nie tylko do celow imigracyjnych.. Czy znacie osoby, ktore dostaly odmowe gc? My mamy czysta przeszlosc, zadnych malzenstw, rozwodow, dzieci, jestesmy mlodzi.. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakis komplikacji Musisz na interview udowodnic te milosc.Nie ma czegos takiego jak wybaczenie z powodu milosci. Moja znajoma nie dostala GC,po prostu urzednik,ktory ja przesluchiwal i jej meza stwierdzil,ze za malo sie znaja i ze zapewne slub biora dla papierow.
CarlosMontana Napisano 14 Września 2014 Zgłoś Napisano 14 Września 2014 Witam. Mam pytanie do autora tematu: - Czy w tej chwili próbujesz otrzymać zieloną kartę poprzez ślub? - Mozna zrobić ślub będą na wizie turystycznej w USA? Pozdrawiam
jkb Napisano 14 Września 2014 Zgłoś Napisano 14 Września 2014 - Mozna zrobić ślub będą na wizie turystycznej w USA? Slub mozna wziac nawet i bez wizy.
Aiglon Napisano 17 Września 2014 Zgłoś Napisano 17 Września 2014 Tak, zdaje sobie z tego sprawe, ale to wszystko wyszlo spontanicznie. Mialam wracac do Pl, trzymaly mnie tam pewne sprawy, ale Los sprawil, ze tutaj zostalam... z tego co czytalam, to jest to wybaczane jesli malzenstwo zostaje zawa rte z milosci, a nie tylko do celow imigracyjnych.. Czy znacie osoby, ktore dostaly odmowe gc? My mamy czysta przeszlosc, zadnych malzenstw, rozwodow, dzieci, jestesmy mlodzi.. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakis komplikacji Niedawno wrocilam z Interview i mam juz przyznaną GC. Pytalam sie o to oficera, czy nie jest problem, jak sie bierze slub na wizie turystycznej. Odpowiedziala, bardzo uprzejmie, ze wedlug wiekszosci oficerow czekanie na K1 i pozniej jeszcze czekanie na slub, to cos, czego wiekszosc zwiazkow nie przetrzymuje, wiec oni sie nie dziwia, ze ktos bierze slub na turystycznej. Powiedziala tez, ze sa takie dyrektywy, ze o ile wszystko jest w porzdku w papierach (wspolny adres, konto, zdjecia i tak dalej), to oni sie nie maja prawa czepiac, bo musieliby sie tez czepiac overstayed. Chcialam sie tym podzielic, bo moze to komus pomoze. IO powiedziala tez, ze oczywscie jest troche dziwnych i niedouczonych ludzi w Immigration i sie moga czepiac, ale to juz jest inna sprawa zupelnie. Oczywscie lepiej i bezpieczniej i bardziej formalnie jest jechanie z K1 albo z procesem CR1, ale nie kazdy moze, nie kazdy ma taka opcje i nie kazdy ma czas. B2 wydaje sie pojsciem na skroty, ale czasem tak bywa. Problem moze byc przy przekroczeniu granicy, jak ktos sobie slubna kiecke wpakowal do plecaka. Ma sie przekraczac granbice z zamiarem ZWIEDZANIA. A jezeli plany sie zmienia tydzie pozniej? Coz, zycie.
andyopole Napisano 17 Września 2014 Zgłoś Napisano 17 Września 2014 Ma sie przekraczac granbice z zamiarem ZWIEDZANIA. A jezeli plany sie zmienia tydzie pozniej? Coz, zycie. No wlasnie. Samo zycie. Slubnej sukienki przezornie nie wiozlem ze soba....
aneta0605 Napisano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2014 mam jedno szybkie pytanie. ktos pomoze? co mam wpisac w current uscis status? B-2 visitor?
aneta0605 Napisano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2014 powoli koncze kompletowac dokumenty, mam jeszcze jedno pytanie, prosze o pomoc. czy wystarczy zwykla kopia marriage certificate? czy musi byc potwierdzona notarialnie lub wydana przez urzad? tak samo z kopia aktu urodzenia, sama robie kopie czy musze potwierdzac notarialnie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.