Piter27 Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Witajcie Tak jak w temacie, dlaczego zdecydowaliście się na przyjazd do USA i co sprawiło, że zostaliście w tym kraju? Z pewnością lepsza sytuacja z pracą, ogólnie warunkami do życia, ale może coś jeszcze? Ja do tej pory byłem tylko raz w Stanach, kilka lat temu i na ponad miesiąc. Spędziłem w Chicago i okolicach prawdopodobnie swój najlepszy czas w życiu. Podróżowałem dość sporo po Europie, jednak nigdy nie znalazłem "tego czegoś" co w USA i nie mam tu na myśli obrazu Ameryki wytworzonego na podstawie filmów, w rzeczywistości jest tam zupełnie inaczej, niż pokazują to media czy Hollywood. Za wiele też powiedzieć nie mogę, bo w zasadzie byłem tam zdecydowanie za krótko. Pozdrawiam!
sly6 Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 pytanie inne ,u kogo byles? zapytaj sie ludzi dlaczego Kanade wybieraja od USA
Piter27 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 pytanie inne ,u kogo byles? zapytaj sie ludzi dlaczego Kanade wybieraja od USA U swojej Przyjaciółki O Kanadę być może później też zapytam
sly6 Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 to dobrze ze napisales z duzej litery P widac ze to taka prawdziwa Przyjaciolka i dobrze ze tak miales,zazdroszcze Ci tego
Piter27 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 to dobrze ze napisales z duzej litery P widac ze to taka prawdziwa Przyjaciolka i dobrze ze tak miales,zazdroszcze Ci tego Poznałem w życiu wielu "przyjaciół" ale tylko garstka okazała się prawdziwymi.W tym przypadku to faktycznie przyjaźń sprawdzona
Nigella Napisano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2014 Juz byl taki watek, wystarczy poszukac w archiwum
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2014 tak wiele jest watkow na ten temat od pracy,po marzenia oraz Milosc przez duze M ,,tyle masz powodow czy to Milosc do osoby czy tez Panstwa kazdy czegos tam szukal,szuka to dobrze ze sprawdzona masz ta przyjazn nie ma nic lepszego dla duszy,uczuc,odczuc jak cos prawdziwego,sprawdzonego
renox Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Witajcie Tak jak w temacie, dlaczego zdecydowaliście się na przyjazd do USA i co sprawiło, że zostaliście w tym kraju? Z pewnością lepsza sytuacja z pracą, ogólnie warunkami do życia, ale może coś jeszcze? Ja do tej pory byłem tylko raz w Stanach, kilka lat temu i na ponad miesiąc. Spędziłem w Chicago i okolicach prawdopodobnie swój najlepszy czas w życiu. Podróżowałem dość sporo po Europie, jednak nigdy nie znalazłem "tego czegoś" co w USA i nie mam tu na myśli obrazu Ameryki wytworzonego na podstawie filmów, w rzeczywistości jest tam zupełnie inaczej, niż pokazują to media czy Hollywood. Za wiele też powiedzieć nie mogę, bo w zasadzie byłem tam zdecydowanie za krótko. Pozdrawiam! Masz racje Piter27.Ameryka ma to "cos" czego nie znajdziesz w zadnym innym kraju. Dlatego moze nie tesknie za Polska.
Piter27 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Masz racje Piter27.Ameryka ma to "cos" czego nie znajdziesz w zadnym innym kraju. Dlatego moze nie tesknie za Polska. Można wiedzieć jak długo jesteś w USA i w jakim Stanie? USA naprawdę mają to "coś" co trudno na szybko wytłumaczyć. Ludzie również przesympatyczni, jakby bardziej uśmiechnięci od Polaków i znacznie mniej bezproblemowi...tzn nie robią problemów na siłę. Lubię Stany za optymizm ludzi, nie wiem jak jest w innych Stanach, ale tam gdzie byłem czułem się rewelacyjnie. Jakie Stany uważacie za najlepsze do życia ?
andyopole Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Można wiedzieć jak długo jesteś w USA i w jakim Stanie? USA naprawdę mają to "coś" co trudno na szybko wytłumaczyć. Ludzie również przesympatyczni, jakby bardziej uśmiechnięci od Polaków i znacznie mniej bezproblemowi...tzn nie robią problemów na siłę. Lubię Stany za optymizm ludzi, nie wiem jak jest w innych Stanach, ale tam gdzie byłem czułem się rewelacyjnie. Jakie Stany uważacie za najlepsze do życia ? Pozostaje zacytowac klasyka: "oj, nie znasz Ty tego kraju, Kargul, nie znasz". Optymizm ludzi - bezwgledna, BEZWZGLEDNA podkreslam, walka o byt. Wieloletni kolega z pracy donosi na przyjaciela. ktory mu zalatwil te prace I awans tylko po to zeby zajac jego miejsce, znam z z bliska, autentyczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.