Marcus Napisano 6 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2005 no to teraz mnie Zaskoczyles.. tzn. jak to jest z Ta wiza ? musze udac sie do jakiejs ambasady zeby ja otrzymac ? sprawa jest tego typu ze nie koniecznie musze leciec przez Kanade oczywiscie nie dokonca jest to uzaleznione odemnie ale jesli uda sie "wcisnac" w jakies inne polaczenie to nie polece przez toronto to polaczenie jest obecnie jedyne jakie moglem otrzymac w AA na tamta date w dniu wczorajszym.. planuje sie orientowac podczas pobytu juz w USA a wlasciwie starac sie zeby droga powrotna byla krotsza i szybsza chociazby ze wzgledu na swieta.. albo ewentualnie przebookowac bilet na pozniejsza date i na swieta zostac w USA no ale o Wizie tranzytowej nie slyszalem ani czytac okazji niemialem :x Powiedz mi jeszcze jak "maly" jest ten problem ?
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2005 Niezależnie od tego, czy zamierzasz odwiedzić Kanadę, czy przybywasz tam jedynie tranzytem w drodze do innego kraju, wymagania są takie same. Kiedy znajdziesz się na granicy, zwracasz się o zezwolenie na wjazd do Kanady. Aby urzędnik imigracyjny mógł stwierdzić twoją tożsamość musisz mieć przy sobie paszport albo dokument podróży, który będzie ważny na czas zaplanowanego przez ciebie pobytu w Kanadzie. Po przybyciu do Kanady musisz przekonać urzędnika imigracyjnego, że w Kanadzie pozostaniesz tylko tymczasowo, bez względu na to, czy na Międzynarodowym Lotnisku w Vancouver przebywasz tranzytem, czy odwiedzasz krewnych w Quebec, czy też studiujesz w Nowej Szkocji. http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/...isa&imm3-pl.asp wychodzi na to zebys musial wystapic o wize w Ambasadzie Kanadyjskiej
Marcus Napisano 7 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2005 Hmm... chyba jednak polece w tamta strone a powrot bede staral sie zmeinic w miedzyczasie i ew. przebukuje.. bo staranie sie o wize Kanadyjska tylko po to zeby spedzic tam pare godzin nic poza tym nei zabardzo mi sie usmiecha :/ zatem pozostane przy zmianie lotu i ew. terminu jesli nic sie nie zmieni w tej dacie i nie bedzie innych lepszych polaczen omijajacych Kanade To chyba rozsadne podejscie ? Pozdrawiam!
SantaCruz_CA Napisano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2005 rozsadne, ale postaraj sie przebukowac jeszcze przed kupnem biletu jesli jest taka mozliwosc. bo np taryfa moze miec zastrzezenie, ze musi byc przesiadka w kanadzie... po prostu dowiedz sie o to, zanim podejmiesz jakies kroki.
Marcus Napisano 10 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam! Sprawa wyjasniona i zalatwiona po mojej mysli wylot jak w planach 24 pazdziernika godzina 7.30 rano wylot na 9.15 wedlug planu powinienem byc w londynie i czekanie do 4.35 pm na lot do NY a powrot tez juz z tylko jedna przesiadka tyle ze 6 dni pozniej niz planowalem czyli 25 grudnia, czesc swiat spedze w powietrzu, mam nadzieje ze bedzie to interesujace doswiadczenie na pokladzie bede mial specjalny wozek do poruszanai sie miedzy fotelami :] interesujacy jest fakt ze lazienka dla niepelnosprawnych jest miedzy business a first class :> czy dobrze mysle ze jesli beda w tamtych klasach wolne miejsca i duzo sie po usmiecham byc moze nei koniecznie bede podrozowal w ekonomiku ? czy tez moje mysli definitywnei nie znajda potwierdzenia w praktyce ? :> poza tym dostalem wize tylko na rok :/ no nic trzeba sie cieszyc ze jest Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie! Marcin
SantaCruz_CA Napisano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam!Sprawa wyjasniona i zalatwiona po mojej mysli wylot jak w planach 24 pazdziernika godzina 7.30 rano wylot na 9.15 wedlug planu powinienem byc w londynie i czekanie do 4.35 pm na lot do NY a powrot tez juz z tylko jedna przesiadka tyle ze 6 dni pozniej niz planowalem czyli 25 grudnia, czesc swiat spedze w powietrzu, mam nadzieje ze bedzie to interesujace doswiadczenie na pokladzie bede mial specjalny wozek do poruszanai sie miedzy fotelami :] interesujacy jest fakt ze lazienka dla niepelnosprawnych jest miedzy business a first class :> czy dobrze mysle ze jesli beda w tamtych klasach wolne miejsca i duzo sie po usmiecham byc moze nei koniecznie bede podrozowal w ekonomiku ? czy tez moje mysli definitywnei nie znajda potwierdzenia w praktyce ? :> poza tym dostalem wize tylko na rok :/ no nic trzeba sie cieszyc ze jest Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie! Marcin first na pewno nie dostaniesz (nigdy nie robia upgrade'u z economy do first - co najwyzej do business, a osobe z business wtedy przesadza do first). jest mozliwe, ze dostaniesz upgrade do business - chocby dla samej wygody Twojej i innych pasazerow - np zeby nikt nie musial Cie przepraszac i zebys nie musial sie gimnastykowac gdy ktos chcialby np wyjsc do toalety - i tak samo w druga strone. mysle, ze taki upgrade jest calkiem prawdopodobny, a szczegolnie w drodze powrotnej - jako ze bedzie Cie odprawial pracownik american airlines, a nie pracownik firmy handlingowej pracujacej dla lotniska (w warszawie) ;-) masz wieksze szanse na upgrade, gdy sie ubierzesz ladnie - tzn jakas koszula itd - a nie np t-shirt. - chodzi o to, by osoba pasowala do "atmosfery" klasy business ;-) wazne jest tez, by miec karte lojalnosciowa - ta mozesz zalozyc sobie na stronie american airlines - nazywa sie AAdvantage. - dostaniesz swoj wlasny numer, zadzwon do swojego biura podrozy (czy gdzie zalatwiasz ten bilet) i popros o dodanie go do rezerwacji (nawet jezeli bilet juz jest wystawiony - wazne co oni maja w systemie a nie wydrukowane na bilecie ;-) )
Marcus Napisano 30 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam! Na poczatek chcialbym przeprosic za dlugie nie odpowiadanie (wakacje etc.) Kolejno pozniej hmm, Santa hmm no coz jesli nie robia upgrade'ow do first z economy trudno.. ale co do ubioru tutaj jest pewien problem.. otoz Widzisz ja najlepiej czuje sie w dresach i wlasnie w jakims t-shircie, szczerze mowiac odkad jestem na wozku ubieranie sie ladnie tak jak Mowisz "koszula" etc. jest poprostu nie wygodne i praktycznie caly czas kiedy tak wlasnie jestem ubrany normalnie sie dusze :/ jest mi nie wygodnie a wygoda to podstawa! zatem jesli nawet bedzie mnie to "kosztowalo" podroz w economy trudno jednak na tak dluga podroz nie moge ubrac sie tak jak bedzie mi niewygodnie bo oszaleje :/ a co do aadvantage to juz sie zabieram Pozdrawiam Serdecznie !
melasia Napisano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2005 To Marcus kiedy jedzisz bo ja zapomnialam i na ile wize dostales, mozliwe ze zamotana jestem ale wybaczcie, obrone pracy mam na glowie:)
Marcus Napisano 2 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 2 Września 2005 Melasiu, wiza na rok , jadziem 24 oct. 7.30 z Okecia, wtedy wlasnie zacznie sie moja podroz :D A co do zamotania hmm, kazdy chyba na swoj sposob jest zamotany oczywiscie to sa tylko przypuszczenia Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.